Special Dance Team zoekt bestuursleden
Terug naar Nieuwsoverzicht

Special Dance Team zoekt bestuursleden

25-01-2023
Categorie: Dans, In de maatschappij

Het Special Dance Team zoekt, na een succesvol pilotjaar, (vrijwillige) bestuursleden om als stichting zelfstandig verder te groeien als de dansgroep die raakt. 

Bij het Special Danceteam worden de talenten van mensen met een beperking artistiek ontwikkeld. De Onderwijsgroep Buitengewoon Maaskei vso, zorginstelling PSW en cultuurpartner RICK werkten samen in het eerste pilotproject Special Dancteam (SDT). SDT is opgezet om mensen met een beperking in hun kracht te zetten en naar betaalde banen te leiden. Maar ook om teambuildingsactiviteiten te verzorgen voor het bedrijfsleven. In november 2022 heeft het SDT, na een opstartperiode van een jaar, een mooie presentatie gehad in het Munttheater en zo’n initiatief vraagt om een vervolg.

Financieel is de opstart mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie. Nu gaan ze als zelfstandige stichting verder. De dansers zoeken een bestuur dat de zakelijke kant van de stichting voor haar rekening neemt. Er zijn vrijwilligers die zich inzetten voor de uitvoerende taken rondom repetities en voorstellingen. Daarnaast is er een formeel stichtingsbestuur nodig dat zorgt voor fondsenwerving, verantwoording en beleid. Het Special Dance Team zoekt mensen met passie voor de doelgroep, die mee willen bouwen aan verder succes.

Neem voor meer informatie contact op met: Jan van Dongen, manager sociaal domein bij RICK, T: 0495-533954, E: j.vandongen@rickraakt.nl.

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus