Special Dance Team van start!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Special Dance Team van start!

17-02-2022
Categorie: Dans, RICK

Iedere dinsdagochtend loopt de balletzaal vol met enthousiaste cliënten van de Maaskei en PSW. Zij dansen mee met het Special Dance Team. Deze dansgroep bestaat uit mensen met een beperking en heeft als doel hen te laten participeren en een aanloop te bieden naar werk.

Samen met de Maaskei en PSW uit Weert heeft RICK voor deze pilot subsidie aangevraagd bij Het Fonds voor Cultuur Participatie.

Door Covid-19 heeft het project een lange aanloop gehad, maar afgelopen oktober konden we eindelijk van start! Met 4 kennismakingsworkshops en 20 auditanten zijn we gekomen tot de selectie van 9 dansers. Dat er creatief talent bestaat onder deze groep blijkt iedere week weer. Een deel van de tijd wordt besteed aan fysieke ontwikkeling, maar het andere deel gaat over inleving, expressie en creatief vermogen. Ieder keer worden we weer geraakt door al het mooie wat er ontstaat.

Het uiteindelijke doel is om een dansstuk en een teambuildingsessie te maken. Deze worden op 13 november in het Munttheater gepresenteerd. Mooier kan het niet: november is de maand van “Weert respecteert”. Iedereen is van harte welkom!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus