RICK behaalt kwaliteitscertificaat en toont zich toekomstbestendig
Terug naar Nieuwsoverzicht

RICK behaalt kwaliteitscertificaat en toont zich toekomstbestendig

18-12-2023
Categorie: RICK

Cultuurpartner RICK heeft de certificering ‘Kwaliteit in beeld’ behaald. Het certificaat, verkregen na een grondige audit in november, bevestigt dat RICK als organisatie toekomstbestendig is en een positieve impact heeft op diverse doelgroepen.

Het landelijke certificeringskader 'Kwaliteit in Beeld' (CBCT-certificering) geeft kwaliteitscriteria aan en voorziet in een toetsing van bibliotheek-, cultuur- en taalorganisaties. Uit het auditrapport blijkt dat RICK een “dynamische en bloeiende plek is waar mensen graag werken en diverse activiteiten ondernemen”. De organisatie heeft sterke banden met samenwerkingspartners en wordt gezien als een “betrouwbare partner voor het uitvoeren van hoogwaardige activiteiten en projecten”. Daarnaast werkt RICK nauw samen met de lokale gemeenten, beschikt ze over een solide financiële reserve en hanteert ze een sluitende begroting.

Kunst in het sociaal domein

Wat bijzonder wordt gewaardeerd tijdens de audit is de rol van RICK in het sociaal domein. De organisatie voert een breed scala aan activiteiten uit en zoekt actief samenwerking met maatschappelijke en sociale partners. “De kracht van kunst en cultuur als middel om met maatschappelijke problematiek om te gaan, wordt steeds meer erkend. Het is mooi dat we als RICK projecten mogen inzetten om in het sociaal domein doelstellingen te behalen”, vult Frank Rademakers, directeur-bestuurder van RICK aan. Daarnaast wordt waardering geuit voor de “substantiële bijdrage van RICK aan het cultuuronderwijs in het primair onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs”, blijkt uit het rapport.

Blijven groeien

De certificering is een mooi resultaat van hard werk. “Alle medewerkers doen hun uiterste best om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Hoewel we super blij zijn met en trots zijn op het certificaat, is er altijd ruimte voor verbetering. Samen met onze klanten en medewerkers blijven we ons inzetten voor talentontwikkeling, bewustwording en persoonlijke groei”, benadrukt Frank.

RICK raakt

In elke fase van het leven brengt RICK mensen met kunst en cultuur in beweging. De organisatie helpt kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf, elkaar en de wereld beter te begrijpen. Via educatieve programma’s op school en inspirerende activiteiten in de wijk delen ze kennis en liefde voor kunst, ontwikkelen ze talenten en maken ze belangrijke thema’s bespreekbaar. Ook biedt RICK amateurtalent een podium om te stralen en groeien. Professionele docenten en coaches verzorgen ruim 100 workshops en cursussen, afgestemd op ieders niveau, talent en ambitie. Muziek, dans, beeldend, fotografie, theater of taal; zelfs een mix is mogelijk.

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus