Regionaal harpweekend ‘From Russia with Love’
Terug naar Nieuwsoverzicht

Regionaal harpweekend ‘From Russia with Love’

12-03-2020
Categorie: Muziek

Elk voorjaar is er ergens in Brabant of Limburg een harpfeest: het Harpweekend! Op zondagmiddag 8 maart was de theaterzaal van De Hofnar dé plek waar publiek kon genieten van een prachtig eindconcert op een groot aantal harpen bespeeld door leerlingen uit de regio.

Het Harpweekend is een gezamenlijk initiatief van vier harpdocentes: Ingje van Rijn, Mea van Delden (docente van RICK), Marieke Schoenmakers en Renske de Leuw, allen docenten harp aan de verschillende kunstencentra in Brabant en Limburg. Zij organiseren jaarlijks dit harpweekend voor hun leerlingen waarbij elk jaar van locatie gewisseld wordt. Dit jaar was alweer de 22e editie.

Elke editie van het harpweekend staat in het teken van een thema. Dit jaar stond muziek uit Rusland centraal. Tijdens het weekend werd er hard gewerkt om aan het slot samen een sfeervol eindconcert te geven. Ook maakten de leerlingen tijdens het weekend de decorstukken en volgden ze een workshop Russische volksdans. Het is niet alleen een muzikaal feest maar ook maken de harpisten elk jaar weer nieuwe vrienden waarmee ze vervolgens jarenlang samenspelen. 

Er werd niet alleen traditionele volksmuziek gespeeld maar ook stukken uit bekende Russische composities zoals het Zwanenmeer van Tsjaikovski, waarbij ook gedanst werd door harpleerlingen en danseres en choreografe Mireille ten Kate. Ook de traditionele volksmuziek stond op het programma. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus