Professionalisering communicatie verenigingen Nederweert
Terug naar Nieuwsoverzicht

Professionalisering communicatie verenigingen Nederweert

04-04-2023
Categorie: RICK

Afgelopen weekend verzorgden Saskia Verdonschot en Peter Pagie een workshop voor culturele verenigingen in Nederweert om hun communicatie te professionaliseren.

Voor de verenigingen is een speciale toolkit gemaakt waarmee ze (zelf) o.a. posters en flyers op een professionele manier kunnen vormgeven. De deelnemers van Toneelvereniging de Krottepoffers en Harmonie St. Joseph gingen tijdens de workshop enthousiast zelf aan de slag met het online vormgevingsprogramma Canva.

Om bij te dragen aan de zichtbaarheid van de culturele verenigingen in Nederweert is vanuit het Platform Cultuur Nederweert een traject gestart om de verenigingen te helpen met PR & communicatie. In samenspraak met de verenigingen zijn er communicatieplannen opgesteld. Deze brengen o.a. duidelijk in kaart op welke wijze de verenigingen per doelstelling communicatiemiddelen kunnen inzetten. Zo vindt er niet alleen een professionaliseringsslag plaats, maar is het ook makkelijk overdraagbaar en uit te voeren. De toolkit is een vervolg op het communicatieplan om op een laagdrempelige én kwalitatieve wijze handen en voeten te geven aan de communicatieuitvoering. 

Ben je lid van een culturele vereniging uit Nederweert en wil je meer weten over de communicatieplannen en bijbehorende toolkit? Neem dan contact op met Cyrina van der Bolt via c.vanderbolt@rickraakt.nl.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus