Popconcert bij IKC Budschop en BS de Schrank
Terug naar Nieuwsoverzicht

Popconcert bij IKC Budschop en BS de Schrank

13-04-2021
Categorie: In het onderwijs

Vandaag ging de RICK Rockplein band op tour langs de basisscholen IKC Budschop en BS De Schrank. De muziekoptredens, die in het kader van de landelijke Kindermuziekweek werden georganiseerd, vonden plaats op het schoolplein. Zo konden alle leerlingen, van groep 1 t/m 8, volledig coronaproof genieten van een echt popconcert. Met scheurende gitaren, vette roffels en adembenemende zang!

Als voorbereiding op het concert hebben de vakdocenten van RICK de leerkrachten en leerlingen van de scholen geholpen met het instuderen van alle liedjes. Samen met de band van RICK, brachten zij diverse liedjes ter gehore. Zo stonden het Kindermuziekweeklied ‘Muziek kan altijd’ van Jeroen Schipper, ‘We will rock you’ van Queen en de youtube-hit van dit moment ‘Baby Shark’ op het programma. De bijbehorende dansjes en bewegingen zorgden ervoor dat iedereen tijdens het concert lekker warm bleef.

De optredens bij IKC De Kerneel en IKC De Bongerd staan gepland op donderdag 22 april.

Kindermuziekweek

Van 9 tot 18 april vindt door heel Nederland de derde landelijke Kindermuziekweek plaats. Doel van deze week is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met muziek. Dertien partners en meer dan zeventig deelnemers organiseren een (online) programma met livestreams, lessen, lezingen en live activiteiten, zo ook in Nederweert. Deze concerten werden mede mogelijk gemaakt door Platform Cultuur Nederweert.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus