Platform Cultuur Nederweert online!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Platform Cultuur Nederweert online!

11-05-2023
Categorie: RICK

Platform Cultuur Nederweert lanceert zijn website met daarop een introductie van Nederweerter cultuuraanbieders in onze mooie gemeente Nederweert. Een online plek waar culturele amateurverenigingen, organisaties en initiatieven zich kunnen presenteren.

Samen met de cultuuraanbieders organiseert het Platform van donderdag 1 t/m vrijdag 9 juni aanstaande een Cultuurweek. Een programma vol activiteiten van muziek tot erfgoed en voor jong tot oud in de hele  gemeente. Het programma is te vinden op www.platformcultuurnederweert.nl en komt de komende tijd ook voorbij op de Facebookpagina van het Platform.

Platform Cultuur Nederweert

Platform Cultuur Nederweert werkt aan een rijk en zichtbaar cultureel aanbod. Gemeente Nederweert, RICK, het basisonderwijs en de muziekverenigingen van Nederweert zetten zich sinds een aantal jaren in om cultuur in Nederweert meer voor het voetlicht te brengen. Sinds 2018 doen ze dat samen onder de vlag van Platform Cultuur Nederweert. Daar waar het in eerste instantie vooral gericht was op muziekverenigingen, richt het zich nu meer op culturele initiatieven in brede zin.

Voor het culturele veld én de inwoners en bezoekers van Nederweert

Vanuit de overtuiging dat cultuur positief bijdraagt aan ieders welzijn en gezondheid, wil het Platform Cultuur Nederweert een podium bieden aan cultuur en de zichtbaarheid van de lokale cultuuraanbieders en hun activiteiten in de hele gemeente vergroten. Daarnaast streeft het Platform naar meer samenwerking met het culturele veld en tussen lokale cultuuraanbieders onderling.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus