Orlando Samenspel Cursus 2016
Terug naar Nieuwsoverzicht

Orlando Samenspel Cursus 2016

31-03-2016
Categorie: In het onderwijs, Muziek, RICK

De Orlando Samenspel Cursus beoogt, ondanks het toch ook laagdrempelige aspect, om middels hoogwaardige lessen in samenspel een inspirerende verdieping te bieden aan de amateurmusici van Limburg en de Euregio. Samenspel verrijkt de beheersing van het instrument, in ensembleverband leren musici samen spelen, samen werken in teamverband en vooral ook naar elkaar te luisteren. De afgelopen twee maanden hebben zo’n vijftig amateurmusici (verdeeld over 12 ensembles), jongeren en volwassenen, deelgenomen aan de cursus.

De cursus is tweeledig en leidt ook conservatoriumstudenten tijdens hun stage op. De 10 studenten van het Conservatorium van Maastricht begeleiden de ensembles tijdens de cursus en door het combineren van kamermuzieklessen van studenten aan amateurs wordt een actieve bijdrage geleverd aan de culturele educatie van de amateurs en professionals in Limburg. De cursus wordt afgesloten met masterclasses voor de ensembles en een openbaar concert. Dit jaar worden de masterclasses gegeven door de leden van het Mosa Trio, finalist van het Orlando Concours 2015 en artistiek leider van het Orlando Festival & Concours Henk Guittart.

Zaterdag 2 april 2016 zal de cursus worden afgesloten met een concert door de ensembles. Het concert vindt plaats vanaf 15.00 uur in SCHUNCK Glaspaleis, Filmzaal (5de verdieping) en is gratis toegankelijk. 

De cursus wordt in samenwerking met het Conservatorium Maastricht, Muziekschool Schunck Heerlen, Muziekschool SMK Kerkrade, Muziekschool Artamuse Sittard, Rick Weert en Kreismusikschule Heinsberg Erkelenz georganiseerd.

Voor meer informatie neem contact op met productieleider Leonie Curvers via leonie.curvers@orlandofestival.nl of 0651128100

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus