Ontdek de kracht van kunst in het sociale domein
Terug naar Nieuwsoverzicht

Ontdek de kracht van kunst in het sociale domein

23-11-2023
Categorie: In de maatschappij

Verken de kansen van kunst in het sociaal domein met de nieuwe cursus 'Maatschappelijk navigeren' van RICK. Leer het sociaal domein beter kennen en ontdek hoe jij met kunst maatschappelijke vraagstukken kunt oppakken.

Kunst is een krachtig middel in het sociaal domein. Steeds meer kunstenaars en instellingen zijn overtuigd van de impact die sociaal-artistieke projecten kunnen hebben. Verbeeldingskracht is ontzettend effectief bij het in gang zetten van een proces of het bereiken van een verrassend en gedragen resultaat.

RICK start in 2024 de cursus ‘Maatschappelijk navigeren’, bedoeld voor kunstenaars: medewerkers van RICK of ZZP’ers die sociaal-artistieke projecten (willen gaan) uitvoeren voor RICK. De cursus leert je verschillende doelgroepen in het sociaal domein te onderscheiden, hoe je kunstprojecten kunt initiëren (incl. wat kun je hierbij verwachten, hoe kun je anticiperen op uitdagingen) en hoe je haalbare resultaten kunt bereiken.

In 5 ochtenden verken je 5 verschillende deelgebieden binnen het sociaal domein. Een expert per deelgebied neemt je mee in de volgende thema’s:

1.   Mensen met een verstandelijke beperking
2.   Ouderenzorg en dementie
3.   Asielzoekers en statushouders
4.   Participatie
5.   Wijken en buurten

Na de cursus heb je voldoende inspiratie om aan de slag te gaan met sociaal-artistieke projecten. Deelname is gratis. Heb je interesse om deel te nemen? Neem contact op met Jan van Dongen, manager sociaal domein bij RICK, via j.vandongen@rickraakt.nl.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus