Nieuwe toneelcursus voor jongeren met verstandelijke beperking
Terug naar Nieuwsoverzicht

Nieuwe toneelcursus voor jongeren met verstandelijke beperking

19-02-2024
Categorie: Theater

In samenwerking met De Gewoonste zaak van Weert lanceert RICK Theater Specials, een gloednieuwe toneelcursus voor jonge mensen met een verstandelijke beperking die een passie hebben voor acteren en theater.

Toneelspel is een geweldige manier om te zijn wie je wil zijn en om in de schoenen van een ander te stappen. De lessen zijn gericht op het ontdekken van de diverse rollen die een toneelspeler kan vertolken en waar de kracht, energie en verbeelding van de deelnemer liggen. Bovenal staat spelplezier centraal, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van vaardigheden in samenwerking en samenspel.

Door deel te nemen aan Theater Specials ontwikkelen jongeren niet alleen hun talent als toneelspeler, maar vergroten ze ook hun zelfvertrouwen. Dit geeft hen de kennis en ervaring om zichzelf beter te laten zien en horen, zowel op het podium als in het dagelijkse leven. Met een eindpresentatie laten deelnemers zien wat ze hebben ervaren en geleerd tijdens de korte maar leerzame en leuke cursus.

Bij de Theater Specials is er een veilige en ondersteunende omgeving voor jongeren met een verstandelijke beperking om hun passie voor acteren te verkennen en te ontwikkelen. “We maken, voorafgaand aan de cursus, kennis met elke deelnemer en eventueel hun begeleider, verzorger of ouder om dingen te bespreken die van belang zijn voor de persoon. Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal”, licht docente Ellen ten Haken van RICK toe. "We zijn trots dat we deze unieke cursus samen met De Gewoonste zaak van Weert kunnen aanbieden en kijken ernaar uit om een inspirerende en inclusieve ervaring te bieden."

De cursus Theater Specials gaat 8 april van start. De lessen vinden plaats op maandag om 19.00 uur bij RICK, Wilhelminasingel 12 in Weert. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus