Muziekverenigingen Someren en RICK tekenen overeenkomst voor muzieklessen
Terug naar Nieuwsoverzicht

Muziekverenigingen Someren en RICK tekenen overeenkomst voor muzieklessen

27-06-2023
Categorie: Muziek

Per 1 september verzorgt cultuurpartner RICK het muziekonderwijs voor de muziekverenigingen in gemeente Someren. Bijna 100 leden krijgen dan muziekles van professionele vakdocenten van RICK, die gespecialiseerd zijn in HaFa (muziekinstrumenten binnen harmonieën en fanfares).

Op donderdag 29 juni om 19.00 uur tekenen RICK en de muziekverenigingen in Someren een samenwerkingsovereenkomst.

De Fanfare St. Willibrordus Lierop, Muziekvereniging Someren-Heide, Muziekvereniging Juliana Someren-Eind en Muziekvereniging Somerens Lust Someren zijn al jaren het muzikale hart in Someren. Hun leden ontvangen wekelijkse muzieklessen. Cultuurpartner RICK, werkzaam in Zuidoost Brabant en Midden-Limburg, gaat deze lessen vanaf september verzorgen. “Het voelt als thuiskomen. Vanaf begin jaren ’70 hebben we ruim 30 jaar het muziekonderwijs verzorgd in Someren. Dat we dit nu opnieuw mogen doen, is fantastisch” glundert directeur-bestuurder Frank Rademakers.

RICK is gecertificeerd om op het gebied van HaFa lessen te geven en examens af te nemen. “We geven hiervoor theorie- en praktijklessen die beide worden afgesloten met een examen”, legt Rita Scheffers, HaFa-coördinator uit. Jaarlijks begeleidt RICK zo’n 750 muziekleerlingen in de regio, waaronder 220 HaFa-leerlingen. “In Brabant en Limburg bruist het van muzikale activiteit. Er zijn zoveel harmonieën, fanfares, ensembles, koren en orkesten. Daar mogen we echt trots op zijn”, benadrukt Frank Rademakers.

Op dit moment werkt RICK al samen met bijna 20 muziekverenigingen in de regio. Frank: “Als cultuurpartner hebben we de taak om het muziekonderwijs zo goed mogelijk neer te zetten. Om verenigingen te helpen bij uitdagingen, slaan we onder andere een brug tussen het basisonderwijs en muziekverenigingen.” Naast het verzorgen van muzieklessen op basisscholen (muzieklessen in doorgaande leerlijn) brengt RICK kinderen naschools ook met diverse projecten in aanraking met muziek. Zo zijn er proeflesochtenden, schoolpleinconcerten, schoolorkesten en muziekclubjes.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus