Montessorischool wordt museum voor moderne kunst!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Montessorischool wordt museum voor moderne kunst!

21-10-2019
Categorie: Beeldend

Leerlingen van de Montessorischool in  Weert exposeren vandaag vanaf 14.15 uur hun  zelfgemaakte beeldende kunst. De 3D-beelden zijn gemaakt naar aanleiding van het kosmische  thema  de ‘culturele mens’ en zijn  vrij toegankelijk te bezichtigen door publiek. De werken zijn het eindresultaat van een kunstproject, begeleid door RICK.

De groepen 1 t/m 8 verdiepten zich in de definitie van kunst en de denkwijzen van kunstenaars. Wat is kunst; hoe kun je denken over kunst; waarom maken mensen kunst? Kunnen we iets leren van kunst?

De leerlingen onderzochten dit op verschillende manieren. De groepen 3 t/m 8 bekeken de kunst in het van Abbemuseum. Wat zie je dan; hoe is het gemaakt, wat stelt het voor, wat vind je ervan? De gidsen vertelden over de tentoongestelde werken en ook over wat een museum eigenlijk is. Groep 1 en 2 wandelden in Weert langs verschillende beelden in de openbare ruimte.

Maak een 'niks'

Terug op school gingen de leerlingen zélf aan de slag. De opdracht luidde: ‘maak een “niks”’; elk kind gebruikte daarbij zijn eigen verbeeldingskracht, en maakte uiteindelijk door te experimenteren met (combinaties van) materialen zijn eigen kunstwerk dat daarna een eigen titel kreeg.  kunstenaar-docent Annemarie Verheyen van RICK begeleidde de leerkrachten en leerlingen hierin.  Het resultaat: een boeiende expo vol 3D-beelden die in de school staan – liggen – hangen.

Open voor publiek

21 oktober zet het ‘Montessori Museum’ haar deuren open voor publiek! Als in een écht museum is de expositie ingericht, wordt er rondgeleid en wordt de expositie geopend door een belangrijke persoon: wethouder van Eijk zal de opening verrichten waarna ouders en genodigden een kijkje mogen nemen.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus