Lunchconcert Senioren Orkest RICK & ZILVIE
Terug naar Nieuwsoverzicht

Lunchconcert Senioren Orkest RICK & ZILVIE

04-10-2018
Categorie: Muziek, RICK

In het kader van het 10-jarige bestaan van RICK, het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie in Weert, is op  vrijdag 26 oktober van 12.00 - 13.00 uur  een lunchconcert  door het Seniorenorkest RICK i.s.m. ZILVIE. Bij goed weer vindt het concert plaats in het feestpaviljoen aan het St. Raphaëlpad in Weert. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan er genoten worden van sfeervolle muziek. Neem gerust uw eigen lunch mee! Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de ensemblezaal van RICK aan Wilhelminasingel 12. Het concert is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom.

Het ‘Senioren Orkest RICK is al sinds 1991 een onderdeel van RICK. De doelstelling van het orkest is, om naast optredens, gepensioneerden, vutters en mensen die op vrijdagmorgen tijd hebben om te komen repeteren, een plezierige muziekochtend te bezorgen. Het repertoire bestaat uit vlotte marsen, vrolijke walsen, swingende polka’s, bekende schlagers, en populair klassieke muziek, zogenaamde evergreens.

Het orkest geeft regelmatig uitvoeringen in de regio bij ouderverenigingen, ouderencentra, seniorenfestivals, winkelgalerijen en braderieën. Jaarlijks hoogtepunt is het traditioneel nieuwjaarsconcert, vrijwel altijd voor een overvolle, uitverkochte zaal. Het orkest staat o.l.v. Bert Ramaekers.

Aanstekelijke liedjes
ZILVIE (Zingen Is Leuk Voor IEdereen) is opgericht in september 2016. Het is een koor voor mensen met een beperking. Dirigente Anita Dierx zong tijdens haar werk bij P.S.W. regelmatig liedjes met haar cliënten. Zo ontstond het idee om een koor op te richten. Het koor bestaat momenteel uit 6 leden. Het repertoire bestaat uit bekende en aanstekelijke liedjes. Niet zelden zingen bezoekers van optredens al snel uit volle borst mee.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus