LHBTI- dag bij Cwartier in Weert
Terug naar Nieuwsoverzicht

LHBTI- dag bij Cwartier in Weert

31-10-2018
Categorie: Beeldend, Dans, In de maatschappij, In het onderwijs, Muziek, RICK, Rockplein, Theater, Visuele media, Zang

In het kader van Weert Respecteert zijn er op zaterdag 10 november organiseert RICK in samenwerking met Cwartier en Amnesty International een aantal spectaculaire activiteiten rondom het thema diversiteit in de samenleving waarbij acceptatie en veiligheid centraal staan. Op 10 november staat Cwartier vanaf 16:00 in het teken van Weert Respecteert dat dit jaar in de periode van 28 oktober t/m 19 november voor het eerst plaatsvindt. Tijdens Weert Respecteert organiseren enthousiaste Weertenaren en organisaties een aantal activiteiten die gratis toegankelijk zijn waarbij verschillende groepen in de maatschappij centraal staan. Er is voor ieder wat wils: theater, film, tentoonstellingen, muziek, dialoog en feestjes!  

 

De activiteiten op zaterdag 10 november beginnen bij RICK, Wilhelminasingel 12 in Weert met de mensenrechtendialoogmiddag van Amnesty International. Om 10:30 gaat de eerste dialoog van start onder leiding van David Sheehan met het thema ‘vluchtelingen en migranten.’ De dialoogsessie in de middag gaat om 14:00 van start en staat onder leiding van Ewoud van Aalst met het thema ‘discriminatie en racisme.’ Mensen die willen deelnemen aan de dialoogmiddag kunnen zich aanmelden via: peterv10@hotmail.com.

Om 15:00 brengt Beiaardier Frank Steijns vanuit de toren van de Sint Martinuskerk in Weert de homo top 10 ten gehore.

De volgende activiteiten vinden plaats vanaf 16:00 in de foyer van Cwartier, Beekstraat 54 in Weert.

Om 16:00 is er in de foyer van Cwartier een optreden van United By Music waarbij getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek zodat ze volledig deel uit kunnen maken van de samenleving. 

Om 18:30 uur is een optreden van Sevval Kayhan, die in Nederland populair is geworden na haar optreden bij X-Factor.

Met haar hoofddoek en de liefdevolle boodschap in haar zelfgeschreven liedjes heeft ze in Nederland en Turkije de nodige aandacht getrokken.

Om 19:40 staat een van Nederlands’ bekendste TROPICAL/WORLD DJ’s op het podium in de foyer van Cwartier. Op een expressieve en overtuigende manier weet DJ mps PILOT, traditionele stijlen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika om te smelten tot een aanstekelijk geheel.

De slotact om 21:00 is ‘Queens Around the World.’ Dit betreft een spetterend optreden van dragqueen gezelschap ‘The Queens.’ Waarbij het publiek mee worden genomen met opzwepende nummers met het nodige vleugje humor. Kaarten voor mps PILOT en The Queens zijn gratis verkrijgbaar bij Warenhuis Conceptstore in Cwartier.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus