Leerlingen van de basisschool naar middeleeuws tentenkamp in stadspark Weert
Terug naar Nieuwsoverzicht

Leerlingen van de basisschool naar middeleeuws tentenkamp in stadspark Weert

28-02-2019
Categorie: In het onderwijs

Van 6 t/m 10 mei organiseert Ku en Cu, een initiatief dat scholen en aanbieders van kunst- en cultuureducatie samenbrengt, in samenwerking met het Munttheater, Museum Jacob van Horne, RICK en basisschool de Kameleon een middeleeuws evenement. Jonge kinderen van groep 1 t/m 4 van basisscholen in de omgeving maken dan kennis met de drie standen in Weert ten tijde van de middeleeuwen.

In een middeleeuws tentenkamp in het stadspark van Weert lopen de kinderen van de ene plek naar de andere. Acteurs en figuranten nemen hen mee in de verhalen van de adel, geestelijkheid en de boeren. Op een belevingsgerichte manier maken de kinderen kennis met de tijd van de middeleeuwen in Weert. Zo leren ze spelenderwijs meer over de geschiedenis van hun woonplaats.

Scholen kunnen zich nog aanmelden, kosten zijn € 2,50 per kind.

Ook ouderen kunnen genieten van middeleeuws entertainment. In de middagen kunnen ouderen uit de zorgcentra van Land van Horne,  bewoners van het Maartenshuis, SGL en leden van de Zonnebloem zich aanmelden voor een wandeling door het tentenkamp. Deze wandelingen zijn onder leiding van de Stadsgidsen Weert. Hier kan men zich ook aanmelden.

Het tentenkamp van Rin ende Maes wordt bevolkt door acteurs en figuranten uit verschillende verenigingen: leden van zangkoor Intermezzo, het Weerter Operette Koor en andere vrijwilligers doen met veel plezier mee aan dit evenement. Medewerking wordt verder verleend door Ververshof, Boels, SamenFonds0495 en de stadsgidsen.

Neem voor meer informatie contact op met Johannie van Tuel, cultuurcoach van RICK,  e: j.vantuel@ricknet.nl.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus