Kunstkr8 start in februari
Terug naar Nieuwsoverzicht

Kunstkr8 start in februari

25-01-2022
Categorie: In de maatschappij

Samen met re-integratie en zorgaanbieder Kr8tig heeft RICK een project ontwikkeld. Mensen die in de WMO- of participatiewet zitten, ontwikkelen zich met kunst zodat ze dichter naar een betaalde baan groeien. Het project ‘Kunstkr8’ start in februari.

Deelnemers, met verschillende achtergronden, ontwikkelen met muziek, beeldende kunst, dans en theater hun talenten en passie. Gedurende 30 weken, twee ochtenden per week, maken ze kennis met diverse kunstdisciplines.  Samen werken ze toe naar één eindpresentatie, waarbij ieder zijn eigen kwaliteiten inzet. De een schildert en bouwt een decor, de ander organiseert en regelt. De een maakt een voorstelling en de ander verzorgt de promotie.

Het proces, de route naar de eindpresentatie, is het belangrijkste onderdeel van het project. Hierin leren deelnemers vaardigheden ontwikkelen die ze in de maatschappij en bij werk nodig hebben, zoals verantwoording nemen, feedback geven en ontvangen, presenteren en samenwerken. Deelnemers worden begeleid door deskundigen op het gebied van re-integratie, maatschappelijke ondersteuning, sociale vorming en kunst.

De eindpresentatie sluit zo mogelijk aan bij een grotere (lokale) activiteit, bijvoorbeeld in het kader van Weert Respecteert of de onthulling van het kunstwerk van Studio Job.

Onderdeel Samen aan de slag

Kunstkr8 is één van de 4 projecten die door de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck ondersteund worden in het kader van ‘Samen aan de Slag’. Met deze regeling willen de gemeenten instellingen uit verschillende domeinen met elkaar verbinden en ondersteunen bij de ontwikkeling van gezamenlijke projecten. Met financiële ondersteuning van de provincie Limburg en een eigen bijdrage van de deelnemers kan Kunstkr8 van start gaan.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus