Knutselen met Kerst
Terug naar Nieuwsoverzicht

Knutselen met Kerst

07-12-2020
Categorie: Beeldend, RICK

Deze activiteit kun je zelf doen met kinderen van 4-6 jaar. Gezellig knutselen om alvast in de feeststemming te komen. Maak je eigen Kerstlandschap!

Dit heb je nodig:

  • Plankje, ongeveer 10 bij 10 cm. Het mag ook een dik stukje karton zijn.

  •  Pakje zelfdogende klei en eventueel gips.

  •  Materialen uit de natuur.

  • Kralen als kerstballen.

Het verhaal

Vlak voor het kerstfeest, ongeveer 6 jaar geleden, stapte Kerstman in het hoge noorden in een vliegtuig naar Nederland. Nee, hij kwam niet met de rendieren, want dan had je onderweg kans dat de slee vastliep in het zand of gras. Nederland was zelden zeker van sneeuw.

"Riemen vast, we gaan dalen", roept de stewardes om. 'Dit is het mooiste van het vliegen' denkt Kerstman. Langzaam zie je in de verte het land opdoemen, gras, beekjes, bomen en huisjes. Zo klein, het voelt alsof je een vogel bent.

"Kijk nou", roept Kerstman uit, "het heeft gesneeuwd hier, bijna alles is bedekt met een wit zacht dekentje." Op enkele plaatsen ziet hij nog wat bruine lijntjes uit de sneeuw naar boven steken. Het was als thuis, heerlijk.

Eenmaal uit het vliegtuig werd hij eerst met een taxi naar een hotel gebracht waar hij zich kon opfrissen. Daarna moet hij her en der in Nederland bezoekjes afleggen. De eerste middag is een succes, zoveel vrolijke kinderen in de steden, daar houdt hij van. Voldaan stapt hij kerstavond in bed.

Wat was nu morgen ook al weer te doen? Moet hij kerstbomen versieren of mensen cadeautjes brengen? Er zit gewoon teveel in zijn hoofd. ….Aha….hij weet het weer, hij moet kerstballen verstoppen in de tuinen van de mensen. 

Gelukkig….nu kan hij lekker slapen. Morgen is er weer een nieuwe dag. 

Opdracht

Maak jou eigen tuin van klei en verstop er stiekem de kerstballen in. Docente Emmy helpt je dit te maken met het filmpje. Kunnen jouw papa, mama of broertjes en zusjes vervolgens de kerstballen vinden?   

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus