Kinderen van IKC’s in Nederweert vormen jongste orkest
Terug naar Nieuwsoverzicht

Kinderen van IKC’s in Nederweert vormen jongste orkest

15-10-2020
Categorie: Muziek

Maar liefst 18 leerlingen van de groepen 3 t/m 6 van IKC De Kerneel, IKC De Bongerd en IKC Budschop traden woensdag 14 oktober, helemaal coronaproof, op de speelplaats van IKC Budschop op als jongste orkest in de regio! Dit als afsluiting van het naschoolse project waarin kinderen van de IKC-scholen in 6 lessen klaargestoomd zijn voor hun allereerste uitvoering.

Dit project is een samenwerking tussen Harmonie St. Joseph, Samen Sterk(er) Nederweert en RICK, is ontstaan uit het Platform Cultuur Nederweert en wordt mede gefinancierd uit de SamenDOOR!-regeling. Bij het project wordt gebruik gemaakt van de schoolinstrumenten die alle scholen van Nederweert in 2019 gekregen hebben van het Jo Bergmans Fonds.

In 6 lessen klaar voor de show

Tijdens de eerste les konden de leerlingen drie verschillende instrumenten uitproberen: trompet, saxonet en slagwerk. Daarna kozen ze met welk instrument ze verder wilden in het orkest. Deze oriëntatieles vond plaats vlak voor de grote lockdown in maart. Het project is vervolgens in september weer opgepakt.

Vervolgens zijn de leerlingen onder begeleiding van RICK-docenten Ad Triepels, Mia Claessen en Cyrina van der Bolt klaargestoomd voor het echte werk. De laatste lessen stonden in het teken van spelen in een echt orkest. Dirigent Ad Triepels hielp de kinderen om al het geleerde van de voorgaande lessen ten uitvoer te brengen, maar dan nu in samenspel. Centraal stond hierbij vooral: samen muziek maken is leuk!

 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus