Je bent bij: Jonge Picasso’s verfraaien saaie schutting
Jonge Picasso’s verfraaien saaie schutting
Terug naar Nieuwsoverzicht

Jonge Picasso’s verfraaien saaie schutting

02-07-2018
Categorie: In het onderwijs

Een groep van ongeveer 15 mensen heeft, in een paar uur tijd, in Stramproy een flinke klus geklaard. De groep bestond uit vrijwilligers van de Dorpsraad, ouders van de basisschool, leerkrachten en medewerkers van RICK. Een saaie houten schutting rondom speelplaats van Brede School Oprooi is helemaal versierd met zo’n 80 vrolijke schilderstukken. Deze zijn vervaardigd door kinderen van de twee aldaar gevestigde basisscholen. Nu de schilderstukken zijn bevestigd, is het project af. Dit moet natuurlijk nog wel gevierd worden! Dat geschiedt op woensdag 4 juli om 12.00 uur als het kunstproject officieel wordt onthuld. Iedereen is daarbij van harte welkom.

De wens om deze schutting te verfraaien was één van de wensen die door veel deelnemers werd genoemd bij het project ‘Heel Weert Wenst’. De Dorpsraad heeft zich dit ter harte genomen en RICK ingeschakeld om hiervoor een oplossing te bedenken. Met sponsoring van de Gemeente Weert en het Samenfonds was het mogelijk om de schutting een heel stuk vrolijker te maken! Alle groepen kinderen van BS de Firtel en OJBS de Duizendpoot (gevestigd in Brede School Oprooij) hebben hieraan een bijdrage aan geleverd.

IMG-20180625-WA0002.jpg     IMG-20180625-WA0001.jpg     IMG-20180625-WA0000.jpg

Pablo Picasso
Het thema was ‘dieren’. Deze zijn geheel in de stijl van de bekende kubistische schilder Pablo Picasso verbeeld. Onder begeleiding van de RICK-vakdocent en tevens Stramproyer kunstenares Els Maes hebben de kinderen gekeken naar werken van Picasso, zijn hierna ontwerpen gemaakt van allerlei (combinaties van) dieren en zijn deze ontwerpen op grote houten platen gezet.  Hubo de Köster heeft de platen gezaagd in de vormen van de ontwerpen, vervolgens heeft Els Maes met de hulp van een groepje omwonenden en vrijwilligers de hele partij platen in de grondverf gezet en zijn de kubistische dier-ontwerpen op school weer door de eigen leerkrachten met de kinderen op de panelen geschilderd. Met als resultaat een prachtig schuttingstuk!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus