Inspiratieworkshop Rob Benders
Terug naar Nieuwsoverzicht

Inspiratieworkshop Rob Benders

17-10-2022
Categorie: Beeldend

Overweeg je deelname aan de InBeeld-wedstrijd, dé prijs voor  amateurkunstenaars vanaf 12 jaar in Nederlands- en Belgisch Limburg, in 2023? Op 16 november om 19.30 uur verzorgt RICK onder leiding van Rob Benders een inspirerende workshop om jouw creativiteit een vernieuwende impuls te geven. Je gaat met collagetechnieken aan de slag met woord, beeld, vorm en kleur.

In de workshop ‘Nieuwe Verlangens’ staat vormgeven centraal, in theorie en praktijk. Hoe? We gaan in op hoe vormgeving bij een ieder ontstaat, wat de aanleiding is en welke voorwaarden er zijn om iets te creëren. Dit stellen we ter discussie door het vormgeven ook letterlijk te nemen in de praktijk. In woord, beeld, vorm en kleur. Door korte interventies maken we de discussie meetbaar en zichtbaar door stap voor stap een eigen collagekunstwerk samen te stellen. Dit met de meest uiteenlopende materialen. Collagetechnieken doen immers een beroep op het onderzoekend, creërend én reflecterend vermogen!

We werken in groepjes van maximaal tien personen. Daarmee is er ruimschoots aandacht voor waar ieder op creatief vlak mee bezig is en wat individuele overwegingen zijn om wel of niet mee te doen aan de InBeeld Prijs 2023. Persoonlijke uitdagingen komen aan bod, net als struikelblokken en andere voorwaarden om tot kunstbeoefening te komen.

De workshop duurt twee uur, inclusief een korte pauze, en staat onder leiding van Rob Benders, collagekunstenaar, cultuurcoach en museumdocent.

Een ticket kost € 10,-. Meld je aan bij de balie van RICK. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus