Iedere muzikant komt tot zijn recht bij het Vrijetijdsorkest van RICK
Terug naar Nieuwsoverzicht

Iedere muzikant komt tot zijn recht bij het Vrijetijdsorkest van RICK

20-06-2023
Categorie: Muziek

Het vrijetijdsorkest (voorheen: Seniorenorkest) van RICK is al ruim 30 jaar een begrip in Weert en omstreken. Met een repertoire van vlotte marsen, vrolijke walsen, swingende polka’s, bekende schlagers, filmmuziek, populair klassieke muziek en evergreens is het samen muziek maken echt genieten voor de leden en hun publiek.

Al ruim 20 jaar blaast de 90-jarige Jaap Ruygrok bij het Vrijetijdsorkest op de kornet, een koperen blaasinstrument. Hij geniet van de wekelijkse repetities. “De sfeer binnen het orkest is fantastisch. Samen muziek maken is prachtig. De dirigent heeft aandacht voor elke muzikant in het orkest zodat ieder kan meespelen. Ik vind het heel bijzonder dat ik op mijn 90e nog steeds samen muziek kan maken.”

Jaap komt oorspronkelijk uit Arnhem en heeft heel wat gereisd en avonturen beleefd in zijn leven. Jaren voer hij als stuurman mee op de Hollandse Amerika Lijn. Later ging hij voor Philips werken en verhuisde hij naar Brabant. Daar speelde hij bij de Big band van de muziekschool in Valkenswaard. “Vanaf mijn 13e speelde ik al op blaasinstrumenten. Maar ik was niet gewend om met ventielen om te gaan. Daarom ging ik in Valkenswaard op trompetles.” Toen de Big band stopte, wilde Jaap muziek blijven maken met andere muzikanten. Hij werd gewezen op het Seniorenorkest in Weert en zo maakte hij kennis met de Limburgse cultuur. Hij speelt er nu geruime tijd de tweede trompet. “Het is heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Samen muziek maken brengt mensen écht bij elkaar.”

Wil jij ook in een orkest muziek maken?

Het Vrijetijdsorkest van RICK is op zoek naar nieuwe muzikanten. Zo zoekt de trompetsectie nieuwe blazers in de 1e en 3e partij. Ook versterking op de tuba en bariton is gewenst. Speel je een ander instrument, maar wil je graag aansluiten bij het Vrijetijdsorkest? Ook dat kan. Kom vrijblijvend eens kijken bij en luisteren naar een repetitie op vrijdag van 10.00 – 12.00 uur in het Muziekhuis in Weert. Kijk hier voor meer informatie.

Zondag 25 juni om 16.00 uur treedt het Vrijetijdsconcert op in het Stadhuis in Weert, tijdens Cultureel Lint. Kom luisteren! Dan ontdek je meteen of het spelen in een orkest iets voor jou is.  

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus