“Dit voelt als thuiskomen”
Terug naar Nieuwsoverzicht

“Dit voelt als thuiskomen”

20-11-2019
Categorie: RICK

Per 1 januari 2020 start Frank Rademakers als nieuwe directeur-bestuurder bij RICK. Frank, nu nog werkzaam als Hoofd Culturele Ontmoeting en Cultuureducatie bij Eindhovense collega-kunstinstelling CKE, heeft er zin in.

Eerder was Frank al 26 jaar verbonden met RICK als docent en leidinggevende. “Dit voelt nu écht als thuiskomen. Ik kijk ernaar uit om weer met de organisatie samen te werken.”

Nadat Frank in 2012 naar CKE ging, is er bij RICK veel veranderd. “Daarom wil ik straks allereerst de mensen, producten en dienstverlening weer leren kennen. RICK is van een cursusinstelling uitgegroeid tot cultuurpartner in de regio. Een mooie ontwikkeling. RICK heeft veel kwaliteit in huis en dat wil ik als directeur de komende tijd nog meer laten zien.”

Waar Frank vooral kansen ziet, is het gelijkwaardig maken van de drie pijlers: amateurkunst, onderwijs en het maatschappelijke werkveld. “Die verbinding is ijzersterk. Daarmee bied je de ‘markt’ een bijzonder product. Het gaat niet alleen meer om kunstlessen en workshops, maar ook om kunst als middel om bewustwording, gedragsverandering of verbinding te stimuleren. Kunst, onderwijs en de maatschappij kunnen niet zonder elkaar. Die essentie wil ik stevig verankeren bij RICK en in de omgeving.”

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus