Dichtwedstrijd voor Weerter binnenstad
Terug naar Nieuwsoverzicht

Dichtwedstrijd voor Weerter binnenstad

11-03-2021
Categorie: RICK

Centrummanagement Weert presenteert in het voorjaar de campagne Dichter bij Weert. Centraal staat een dichtwedstrijd, waarvan een selectie van de inzendingen uiteindelijk zal prijken op winkelruiten in de Weerter binnenstad. Inzenden van gedichten is vanaf nu mogelijk.

Vanwege de coronapandemie startte 2021 zonder activiteiten in de Weerter binnenstad. Om een passend alternatief te bieden werd gezocht naar een binnenstadbelevenis waarbij samenkomst van mensen niet noodzakelijk aan de orde is. Het resultaat is een wandelroute met lokale dichtkunst.  

Deelnemen

Prijkt jouw gedicht binnenkort op een van de ruiten in de Weerter binnenstad? Stuur je gedicht in! Dichters, zowel op professioneel als amateurniveau, hebben tot en met 31 maart de gelegenheid hun favoriete werk in te sturen via www.dichterbijweert.nl. Er gelden enkele spelregels. Zo dienen inzenders woonachtig te zijn in of een aantoonbare relatie te hebben met Weert. Teksten hoeven niet per definitie nieuw te zijn, maar wel gemaakt door de indiener.

Ingezonden gedichten worden beoordeeld door een lokale jury, bestaande uit een afvaardiging van RICK, Bibliocenter en Centrummanagement Weert. De jury maakt een selectie van inzendingen die gepubliceerd worden in het centrum van Weert. Makers van de drie gedichten die de jury het meest aanspreken ontvangen een motiverende prijs.

Vanaf medio april zullen de geselecteerde gedichten te zien zijn op de ruiten van Weerter winkels. Op www.dichterbijweert.nl wordt dan een gratis te downloaden plattegrond met wandelroute aangeboden.

Dichter bij Weert, naar het idee van Ambiance Events, wordt gepresenteerd door Centrummanagement Weert en ondersteund door BIZ Ondernemers, het ondernemerscollectief van de binnenstad. RICK en Bibliocenter bieden creatieve ondersteuning. Logo en huisstijl werden ontworpen door Inge Korten.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus