Wordt VERVOLGD..... het succesvolle KWADRANT project bij Rick
Terug naar Nieuwsoverzicht

Wordt VERVOLGD..... het succesvolle KWADRANT project bij Rick

13-10-2015
Categorie: Beeldend, Dans, Muziek, RICK, Theater, Visuele media

De afgelopen twee jaren hebben in het teken gestaan van het ‘Ik en…’ project, een samenwerking tussen RICK en Het Kwadrant. Tijdens dit project leerden leerlingen van Het Kwadrant reflecteren aan de hand van kunst en cultuur. Het project werd gesponsord door Het Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Wonen Limburg. Net voor de zomer is het project succesvol afgesloten.

Het Kwadrant heeft aangegeven door te willen gaan met het aanbieden van kunst en cultuur voor leerjaar 1 tot en met 3 VMBO en Praktijkonderwijs. De samenwerking tussen RICK en Het Kwadrant wordt hiermee verstevigd! Aan het programma zullen ongeveer 580 leerlingen meedoen. Dit schooljaar zullen er 3 projectweken worden gehouden waarin alle kunstdisciplines worden gegeven. De leerlingen gaan aan de slag met textiel,
muziek, rap, dans, beeldend 2D/3D en nog veel meer!

Er zal thematisch worden gewerkt. Hierbij wordt er gekeken naar thema’s die dicht bij de leefwereld van de jongeren staan. Projectweek 1 staat gepland van 19 - 23 oktober en heeft als thema ‘CLIPDANCE’.

Specifiek zullen alle disciplines in het teken staan van de videoclip ‘Michael Jackson- They don’t care about us’. Onderwerpen uit dit muzieknummer zijn onder andere anti-discriminatie en zeg nee tegen racisme.

Iedere projectweek zullen er nieuwe workshops ontwikkeld worden door docenten van RICK. De leerlingen van Het Kwadrant zullen verrast worden!

RICK heeft er zin in!

Voor meer informatie over de workshops bij Het Kwadrant of andere workshops voor het MIddelbaar Onderwijs, kun je contact opnemen met Romy Peskens: 0495 533954. Of mail naar r.peskens@ricknet.nl

 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus