Wederom geweldig project Buiten Schilderen in Nederweert
Terug naar Nieuwsoverzicht

Wederom geweldig project Buiten Schilderen in Nederweert

16-09-2014
Categorie: Beeldend, RICK

In de tuin van Theaterboerderij Boeket, heeft docent Marcel van Hoef net als voorgaande jaren weer in september een geweldig project verzorgd. In een prachtige buitenomgeving (in het buitengebied van Nederweert) hebben ervaren curisten van Rick een schitterende dag beleefd.

Bij aanvang van de cursus werden de cursisten door Marcel van Hoef geinstrueerd en begeleid om tot een persoonlijke interpretatie van het landschap te komen. In de ochtendsessie is aandacht besteed aan composities en vormstudies, waarna in de loop van de middag tijd is om de schets uit te werken in de vorm van een schilderij. De cursist beslist zelf welke techniek hij/zij gebruikt: aquarel-, acryl- of olieverf.

In de promotie van de cursus wordt altijd vermeld dat er mogelijkheden zijn om uit te wijken naar binnen als de weersomstandigheden tegenvallen. Maar ook dit jaar sluit Marcel de cursus naar volle tevredenheid af onder een strakblauwe hemel met een heerlijk najaarszonnetje. 'Gelukkig is het nog nooit voorkomen dat het slecht weer was tijdens project Buitenschilderen'. Zowel de docent als alle curisten hebben weer intens genoten van deze unieke dag!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus