Rick en het Kwadrant beloond door landelijk fonds!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Rick en het Kwadrant beloond door landelijk fonds!

09-09-2013
Categorie: RICK

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft het project ‘Ik-weken’, ingediend door Rick, gehonoreerd. Bij dit fonds kan voor specifieke projecten een aanvraag worden gedaan. In dit geval gaat het om een VMBO project dat de kwaliteit van cultuureducatie op het Kwadrant een kwaliteitsimpuls geeft.

Cultuureducatie op het VMBO
Door een unieke publiek-private samenwerking krijgt het VMBO een krachtige culturele impuls. Het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunen de komende twee jaar negen culturele instellingen die in samenwerking met VMBO-scholen een tweejarig cultuureducatief traject voor leerlingen ontwikkelen. Rick is een van de negen culturele instellingen die door dit landelijke fonds wordt ondersteund. Naast de bijdrage van beide fondsen wordt dit project mede mogelijk gemaakt door Wonen Limburg.

Ik-weken
Op de site van het Fonds voor Cultuurparticipatie staat zowel het bedrag van toegekende ondersteuning als onderstaande beschrijving vermeld:
Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie RICK ontwikkelt activiteiten die gericht zijn op een duurzame en intensieve samenwerking tussen de school en de culturele omgeving. Hiervoor wordt samengewerkt met VMBO school Het Kwadrant. Het schooljaar is opgebouwd uit vier maal 10 weken, waarvan de laatste week bestaat uit een reflectieweek. De reflectieweken staan in het teken van onderzoek naar de eigen identiteit met behulp van kunst en cultuur. De vier weken hebben elk een eigen thema: 'ik en mijn familie'; 'ik en mijn omgeving'; 'ik en mijn vrije tijd' en 'ik en mijn toekomst'. Gedurende drie ochtenden in de reflectieweek werken de leerlingen van 54 klassen onder leiding van een vakdocent vanuit een kunstdiscipline aan het thema. Per week staat hierbij een andere kunstdiscipline centraal. Elke activiteit wordt geëvalueerd en verbeterpunten worden meegenomen in de daaropvolgende weken. Bij de uitvoering en evaluatie van de activiteiten zijn docenten van de school en vakdocenten van Rick betrokken.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus