Overweeg jij Kunstacademie of ander kunstvakonderwijs?
Terug naar Nieuwsoverzicht

Overweeg jij Kunstacademie of ander kunstvakonderwijs?

04-09-2014
Categorie: Beeldend, RICK, Visuele media

Je bent 15+ en je denkt eraan om aan een Kunstacademie of andere vorm van kunstvakonderwijs te gaan studeren, maar je weet eigenlijk niet of je dat echt de opleiding is die jij zoekt. Dan past deze cursus bij jou!

De Vooropleiding is gericht op beroepskeuze en screening van de talenten en kan worden gezien als een opstap voor talentontwikkeling.

Je krijgt les van diverse professioneel beeldend kunstenaars/vakdocenten/ondernemers en ontwerpers in de kunstsector die bij Perron-C zijn aangesloten. Allen een kei op hun vakgebied die je graag helpen om je talenten zichtbaar te maken.

Wat vind ik leuk, waar ben ik goed in, wat past bij mij?

Je gaat onderzoekend en experimenterend te werk aan de hand van lesblokken die gegeven worden vanuit diverse disciplines zowel ruimtelijk, tweedimensionaal als digitaal. Ook hebben wij een project waarbij je je laat inspireren door het Fatimahuis in Weert voor je in petto.

Eind april is de eindpresentatie van je werkstukken en portfolio en het moment van toetsing door een kunstvakopleider van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Bij positieve beoordeling door de kunstvakopleider en docententeam word je vrijgesteld van het 1ste deel van de toelatingsronde van de Academie, middels een certificaat dat een jaar geldig blijft. van de Academie. Het 2de deel is een motivatiegesprek. Schrijf je in via onze website: www.ricknet.nl of bel voor meer informatie: 0495-533954.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus