Orkestklas OSPEL levert enthousiaste reacties op!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Orkestklas OSPEL levert enthousiaste reacties op!

19-11-2015
Categorie: In het onderwijs, Muziek, RICK

Leerlingen in Ospel kregen muzieklessen van RICK docenten. Dit leverde veel enthousiaste reacties op. Op maandag 17 november 2015 vond de laatste les plaats van de orkestklas in groep 7 en een groep 6 van basisschool De Schrank in Ospel.

In totaal bestaat de orkestklas uit 5 muzieklessen, gegeven door RICK docenten Leerlingen hebben de afgelopen maand wekelijks les gekregen en thuis geoefend op een slagwerk- of blaasinstrument van Harmonie Melodie der Peel.

Met de orkestklas geeft Melodie der Peel leerlingen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met blaas- en slagwerkinstrumenten en het samenspel in de groep. Melodie Der Peel stelt hiervoor gratis muziekinstrumenten ter beschikking die leerlingen enkele weken in gebruik mogen nemen om te ervaren hoe het is om een muziekinstrument te bespelen. Na een eerste algemene oriëntatieles hebben de leerlingen een keuze gemaakt voor een instrument. Leerlingen konden kiezen uit slagwerk, klarinet, saxofoon, fluit, trompet, tuba, hoorn en trombone. In de volgende vier lessen hebben leerlingen onder schooltijd groepsgewijs les gekregen van MUZIEKDOCENTEN van RICK.

Na de vijf lessen op school kunnen leerlingen, als ze dat willen, met ondersteuning van Melodie Der Peel, doorstromen naar muzieklessen. Melodie Der Peel zal voor deze kinderen bovendien een beginnersensemble inrichten om een eventuele instroom in de drumband en de harmonie te vergemakkelijken.

De bedoeling is om zoveel mogelijk kinderen in Ospel te laten kennismaken met muziek, zodat ze een muziekinstrument kunnen leren bespelen en samen muziek kunnen maken. Met dit initiatief sluiten school en MDP aan bij actueel rijks- en provinciaal beleid.

Wetenschappelijk is aangetoond dat muziek niet alleen de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden stimuleert maar ook dat kinderen die muziek beoefenen beter zijn in wiskunde en andere exacte wetenschappen. De docenten van het RICK zijn enthousiast: “we hadden niet verwacht dat we in vijf lessen zoveel konden bereiken. Alle leerlingen zijn enthousiast en willen graag leren. Dat maakt het heel leuk om te doen. Smaakt in deze vorm absoluut naar meer.”

Wil je meer informatie over MUZIEKOPLEIDING op de BASISSCHOOL in samenwerking met de plaatselijke muziekvereniging, bel dan Rita Scheffers 0495 - 533954 of mail r.scheffers@ricknet.nl

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus