NIEUWE CURSUSSEN IN CRANENDONCK - RICK'S KUNSTATELIER
Terug naar Nieuwsoverzicht

NIEUWE CURSUSSEN IN CRANENDONCK - RICK'S KUNSTATELIER

26-03-2019
Categorie: Beeldend

RICK’s kinderatelier is nieuw. Het is helemaal gericht op ontdekken van talenten en het ontwikkelen van creativiteit. Er zijn veel materialen aanwezig om als beginnend beeldend kunstenaar aan de slag te gaan. Aan de hand van 3 thema’s worden de kinderen uitgedaagd om mooie dingen te maken.

Uitgangspunt is het zelfsturend en zelf lerend vermogen van het kind. Zoals in de filosofie van Reggio Emilia (een onderwijsvorm) zijn daarbij  de 100 talen van het kind belangrijk.  De docent is coach en inspirator en er zijn inspirerende materialen aanwezig . Er worden 3 thema’s aangereikt waarmee 3 weken gewerkt wordt onder begeleiding van 1 docent. De thema’s zijn: Bouwen en Verbinden (met Emmy van de Venne), Zintuigen (met Jan-Willem Otto) en Donker-Licht (met Kim de Weijer).  

We starten elke les met een verwondering. En willen we de focus leggen op ontdekken en onderzoeken waarin het proces van het kind centraal staat. Het kan daarom zijn dat er soms dingen onderzocht worden die niet mee naar huis genomen kunnen worden omdat een kind bijvoorbeeld onderzoek heeft gedaan naar sortering van materialen. 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus