Muziek in de klas met RICK docenten zaterdag 7 november bij OMROEP BRABANT
Terug naar Nieuwsoverzicht

Muziek in de klas met RICK docenten zaterdag 7 november bij OMROEP BRABANT

03-11-2015
Categorie: Muziek, RICK

Aanstaande zaterdag 7 november om 19h00 is om de TV bij Omroep Brabant te zien hoe docenten van RICK Weert, Harry Boom & Anusia Witte, muziekles geven op basisschool de Talententoren in Sterksel. Deze uitzending wordt tot en met 8 november ieder uur herhaald. De plaatselijke Muziekvereniging ‘De Heerlijkheid uit Sterksel wordt namelijk gevolgd met hun project @SterkselCity.

Het project @SterkselCity is uitgekozen tot Finalist van de Brabantse DorpenDerby. Dit is een leefbaarheidswedstrijd georganiseerd door de Province Noord-Brabant. Bijna de helft van alle Brabanders woont in een dorp of kern met minder dan 15.000 inwoners. De Provincie vindt een goede leefbaarheid in deze dorpen, kernen en buitengebieden erg belangrijk. Aandacht voor de leefbaarheid is daarom het centrale thema van de Dorpen Derby. Dit jaar staat de Dorpen Derby in het teken van cultuur. Cultuur gaat – net als de Derby – over passie, emotie en samen beleven. In totaal waren er maar liefst 92 aanmeldingen en zijn 9 finalisten verkozen, waaronder @SterkselCity, het enige project wat muziek centraal heeft staan in hun project!!

Het project @SterkselCity heeft het motto ‘Muziek Verbindt’ wil de Muziekvereniging mensen laten genieten van muziek, de inwoners bewust maken van de diversiteit aan muziekcultuur die Sterksel bezit, een boost geven aan het verenigingsleven in het dorp en Sterkselnaren trots laten zijn op hun kleine kerkdorp. Samen met diverse organisaties en de vele verenigingen uit het dorp organiseert de muziekvereniging gedurende het jubileumjaar diverse activiteiten onder de naam @SterkselCity. Muziek staat centraal, maar de insteek is elke keer anders (www.sterkselcity.nl)

Wat niet mag ontbreken in deze reeks van activiteiten is muziekles op de basisschool. Dit sluit ook perfect aan met alle activiteiten rondom “Méér Muziek in de Klas”. Dit is de beweging waarbinnen publieke en private partijen zich de komende vijf jaar gezamenlijk inzetten voor structureel muziekonderwijs op de basisschool. Minister Bussemaker (OCW), Carolien Gehrels en Joop van den Ende zetten zich in voor dit doel. Meer informatie is te lezen op www.meermuziekindeklas.nl

Sterksel was dit initiatief al vervooruit en is 9 jaar geleden al gestart om in samenwerking met RICK Weert muziekles te geven in de klas. Bestuurslid Jeugdzaken van de muziekvereniging, José Noordman; “Het is mooi om te zien dat de basisschool leerlingen op vroege leeftijd met plezier muziek maken. Op veel scholen worden deze lessen wegbezuinigd, dat de muziekvereniging initiatief nemer is geweest in de samenwerking met RICK en de basisschool geeft veel voldoening, maar zorgt ook voor continuïteit van het verenigingsleven in dit kleine dorp!”

Het resultaat van de muziek in klas is zeer duidelijk zichtbaar in het aantal leerlingen in opleiding bij RICK Weert (30 jeugdmuzikanten in opleiding op 1000 inwoners!). Jose bevestigt dat Muziekvereniging De Heerlijkheid uit Sterksel al jarenlang een goede samenwerking heeft met RICK uit Weert; “met name het directe contact met hafa coördinator en docenten zorgt voor korte lijnen en schept een onderlinge band”.

Op 12 december wordt in een live TV-uitzending de beste 3 projecten bekend gemaakt. Deze 3 winnaars worden onder meer bepaald door het aantal stemmen wat ieder dorp verzameld. Daar heeft SterkselCity uw hulp bij nodig! Je kunt tot 6 december stemmen op SterkselCity als finalist van de Dorpen Derby. Via de website van de Dorpen Derby, www.brabant.nl/sterksel kun je per e-mailadres één keer stemmen. Pas op! Je krijgt een mail in je inbox en via deze mail moet je je stem nog bevestigen. Wel even doen dus!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus