Muurschildering in het wozoco Laarveld
Terug naar Nieuwsoverzicht

Muurschildering in het wozoco Laarveld

07-07-2014
Categorie: Beeldend, RICK

Na een uitvoerige voorbereiding is het zover: de muur van restaurant ‘de Stoof’ van zorgcomplex Laarveld wordt beschilderd! Het thema is ‘vroeger en nu’: kinderen van bs. Oda van Boshoven en St. Franciscusschool van Laar, en de ouderen die in Laarveld wonen hebben hierover gepraat, getekend en geschreven. Naar aanleiding van dit thema is door de kinderen een ontwerp gemaakt voor de muur. Deze is door Danielle Beckers, kunstenaar-docent van Rick bewerkt, en wordt door cursisten van Rick op de muur geschilderd.

Een aparte ervaring

De muur waarop dit schilderij wordt gemaakt is enorm: 6 x 6 meter groot. Het is voor cursisten een bijzondere ervaring om op zo’n groot formaat te schilderen. Ook het rekening houden met elkaars manier van werken, samenwerken in één werkstuk is iets dat je op een cursus niet doet. Zowel ‘vroeger’ als ‘nu’ komt in het schilderij voor, jong en oud kunnen zich erin herkennen.

Het project wordt gefinancierd door Wonen Limburg/ Aannemer Scheepers en Land van Horne als cadeau voor de opening in augustus.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus