Excursieworkshops voor senioren in Nationaal Park De Groote Peel
Terug naar Nieuwsoverzicht

Excursieworkshops voor senioren in Nationaal Park De Groote Peel

15-07-2014

Beleef de Peel met een fotocamera!

Een gids neemt u aan de hand mee door Nationaal Park De Groote Peel en vertelt alles wat u wilt weten over dit prachtige hoogveengebied. Om u deze wandeling nog meer te laten beleven gaat u ook fotografen. U krijgt voorafgaand en tijdens de wandeling tips over het gebruik van uw fotocamera en het fotograferen. Deze wandeling is bestemd voor mensen van 60 jaar en ouder. Voor deze wandeling kunt u elke camera gebruiken en hoeft u geen ervaring te hebben met fotograferen. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers.

De workshops zijn van 13.30 tot 16.30 uur. Na afloop wordt u verwend met koffie/thee en overheerlijke Limburgse vlaai waarbij er tijd is om na te praten.

Data:

Dinsdag 16 september en 30 september,

Dinsdag 7 en 21 oktober.

Deelname kost € 5,- per persoon, incl. koffie/vlaai.

Voor deze workshops werkt Staatsbosbeheer samen met docenten van Rick, het Regionaal Instituut voor cultuur- en kunsteducatie in Weert. In maart en april 2015 zijn er excursieworkshops collage maken.

Deze excursieworkshops zijn mogelijk gemaakt dankzij een toekenning vanuit het themaprogramma Lang Leve Kunst.

Info over Lang Leve Kunst
In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Zij hebben veelal tijd en behoefte om aan kunst en cultuur deel te nemen. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst streeft naar een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen (65+), stimuleert samenwerking en interactie tussen ouderen en jongeren door middel van kunstprojecten en bevordert de samenwerking tussen de domeinen welzijn, zorg en kunst.

Lang Leve Kunst wordt uitgevoerd en ondersteund door de ministeries van VWS en OCW, de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK.De twee laatstgenoemde fondsen geven een financiële ondersteuning aan dít project. Meer informatie: www.langlevekunst.nl

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus