Drie jaar extra inzet combinatiefunctionarissen
Terug naar Nieuwsoverzicht

Drie jaar extra inzet combinatiefunctionarissen

16-11-2015
Categorie: Beeldend, In het onderwijs, RICK

Kerngezond op de basisschool, de Kinderkunstklas, een Beweegtuin. Het zijn zomaar wat voorbeelden van projecten in onze gemeente die sport en cultuur dichter bij de inwoners brengen. De combinatiefunctionarissen vervullen hierin een verbindende en activerende rol. Op maandag 9 november ondertekenden de samenwerkingspartners in Sportcentrum De Bengele een nieuwe overeenkomst voor drie jaar.

Nederweert neemt deel aan de regeling Brede Impuls combinatiefuncties dat als doel heeft meer scholen met sport- en cultuuraanbod te realiseren, het sport- en cultuuraanbod voor jeugdigen uit te breiden en (sport)verenigingen te versterken.

Combinatiefunctionarissen


Hiervoor worden combinatiefunctionarissen sport en cultuur ingezet. Deze medewerk(st)ers zijn bij één werkgever in dienst, maar werken voor twee sectoren (onderwijs, sport en/of cultuur). Doel van de regeling is ook om sociale samenhang en participatie in de buurt te bevorderen en achterstanden bij de jeugd te verminderen. De gemeente zet samen met alle onderwijsinstellingen binnen de gemeente, de buitenschoolse opvang, sport, cultuur en overige instellingen 2,55 fte in om de gestelde doelen te bereiken. De zes combinatiefunctionarissen zijn met heel veel projecten bezig op het gebied van sport, cultuur, popmuziek en bibliotheekwerk.

Projecten

Zo waren sportfunctionarissen Myrna van der Weerden, Karin Mennen en Danny Wullems betrokken bij de organisatie van projecten zoals Kerngezond en de Beweegtuin bij Land van Horne en de Koningsspelen. Cultuurcoach Johannie van Tuel begeleidt cultuurprojecten die aansluiten op thema’s van school en is o.a. betrokken bij de kinderkunstklas en de blaasmuziekwinkel. Eric Kessels is popcoördinator en heeft al verschillende muziekprojecten begeleid. Zo was er het scholenproject In de Band en het Out of the Peat Popfestival bij De Pelen en ondersteunde hij het Muziekcollectief. Vanaf januari wordt zijn functie breder en wordt hij als cultuurcoördinator ook betrokken bij projecten zoals Hart voor je Wijk. Het Muziekcollectief neemt dan enkele taken van hem over. In verschillende basisscholen is nu een schoolbieb gevestigd en ook is er veel aandacht voor leesbevorderingsactiviteiten. Toos Jenniskens is als leescoördinator nauw betrokken bij deze initiatieven.

Samenwerken

Op maandag 9 november werd er door alle betrokken partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Behalve de gemeente waren ook de scholen en de kinderopvang vertegenwoordigd en de werkgevers Stichting Vorkmeer, Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) en het Bibliocenter.

 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus