Docenten RICK werken mee aan initiatief Sport- en Cultuurbank & Voedselbank
Terug naar Nieuwsoverzicht

Docenten RICK werken mee aan initiatief Sport- en Cultuurbank & Voedselbank

15-10-2015
Categorie: Dans, Muziek, RICK, Theater

RICK draagt steentje bij zodat ALLE kinderen kunnen deelnemen aan maatschappelijk leven

In Weert en omgeving is een Sport- en Cultuurbank opgericht naar aanleiding van de Week van de Voedselbank, die afgelopen december door de regionale omroepen werd gehouden. Klanten van de Voedselbank kunnen dan met vrijkaartjes of een pasje naar bijvoorbeeld een theatervoorstelling, dans- of muziekles, een concert of het zwembad. Bij dit project zijn partijen betrokken als het Munttheater, RICK, Bibliocenter, Muziekcentrum De Bosuil en de Weerter Sportraad.

Maatschappelijk leven

Ed Snaphaan is een van de initiatiefnemers van de Sport- en Cultuurbank. Hij vond dat het niet alleen moest blijven bij voedsel brengen, maar dat er mogelijkheden moesten zijn om mensen, die gebruik maken van de Voedselbank, ook deel te kunnen laten nemen aan het maatschappelijk leven.

Dans-, Muziek- en Theaterlessen

Net als veel collega instellingen draagt ook RICK dit initiatief een warm hart toe. ‘We onderkennen het belang van deelnemen aan het maatschappelijk leven en weten als geen ander dat cultuur een onmisbare verbindende factor is’, aldus Emile Florack. ‘Na gesprekken met Ed Snaphaan zijn we intern gaan bekijken hoe we aan dit verzoek kunnen voldoen. Gelukkig werken we met enorm gemotiveerde docenten en zij zijn bereid om in sommige groepen een extra plek aan te bieden. Dit vraagt om hard werken, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient, maar we doen dit met liefde en plezier. Fijn dat we een bijdrage mogen leveren aan het welzijn van kinderen en fantastisch dat zij door middel van Dans, Muziek en Theater verrijkt worden tijdens hun jonge jaren'.

Meer informatie via:

 

 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus