‘Daar zit je dan, met een rugzak die zwaarder is dan jij zelf, een rooster dat wel Chinees lijkt en nieuwe gezichten die je vrienden moeten worden.
Terug naar Nieuwsoverzicht

‘Daar zit je dan, met een rugzak die zwaarder is dan jij zelf, een rooster dat wel Chinees lijkt en nieuwe gezichten die je vrienden moeten worden.

05-11-2015
Categorie: In het onderwijs, RICK, Theater

Voor de start van een KUNST en CULTUUR project hebben brugklasleerlingen van Het College Weert kunnen genieten van een theatervoorstelling.

De theatervoorstelling ‘De Brugklassurvival’ is uitgevoerd op Het College zelf voor drie brugklassen. Het was ‘een harstikke leuke voorstelling, echt herkenbaar!’

‘Daar zit je dan. Alleen in de brugklas. Met een rugzak die zwaarder is dan jij zelf, een rooster dat wel Chinees lijkt en nieuwe gezichten die je vrienden moeten worden. In de pauze lijken je klasgenoten elkaar al helemaal gevonden te hebben. Jij bent vast de enige die terug wil naar je oude vertrouwde groep acht. Hoe overleef je ooit deze jungle vol lange gangen, rare afkortingen en nieuwe docenten?’

Het doel van de voorstelling is om leerlingen het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn. Iedereen vindt het spannend op een nieuwe school. Praat er samen over en lach erom, des te sneller voel je je thuis. De voorstelling is op 2 oktober uitgevoerd door een samenwerking van Het College Weert, RICK en Theaterduo Signatuur Onbekend.

Wil je deze voorstelling ook bij jou op school? Bel of mail dan met Romy Peskens, 0495 533954 of r.peskens@ricknet.nl

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus