Cultureel Lint genomineerd voor Rabobank Verbindingsprijs 2014
Terug naar Nieuwsoverzicht

Cultureel Lint genomineerd voor Rabobank Verbindingsprijs 2014

25-09-2014
Categorie: Beeldend, Dans, Muziek, RICK, Theater, Visuele media, Zang

Als coöperatieve bank kent de Rabobank als geen ander de kracht van samenwerken. Daarom kent Rabobank Weerterland en Cranendonck een prijs toe aan bedrijven en partijen die op een bijzondere manier samenwerken: de Rabobank Verbindingsprijs. Tijdens de bijeenkomst van Centrum Weert Promotion op 23 september jl. werd bekend gemaakt wie voor 2014 kans maakt op deze prijs. De twee genomineerden zijn Cultureel Lint en Weert Energie.

Cultureel Lint is een samenwerking tussen het Munttheater, Rick, Muziekcentrum de Bosuil en Bibliocenter. Het doel: een gezamenlijke opening organiseren van het nieuwe, culturele seizoen in Weert. Het Culturele Lint is een bewezen formule waarin wordt samengewerkt door mensen die gepassioneerd zijn. Verbindingen houden niet op bij de eigen organisatie maar raken meerdere partijen uit Weert. Samen profiteren deze van het Culturele Lint. Het is een toonaangevend event geworden voor de stad Weert. Het Cultureel Lint is een inspirerend en sprankelend voorbeeld van de kracht van samenwerking.

Weert Energie (een initiatief van burgers in Weert) is een samenwerking aangegaan met 10 ondernemers van het Weerter Ondernemers Platform. Samen bundelen zij de krachten bij het opwekken van duurzame energie in deze regio. Weert moet volledig energieneutraal worden. Deze samenwerking levert alleen maar winnaars op. Een schoner milieu. Een lagere energierekening voor inwoners. Meer omzet voor regionale ondernemers. En meer werkgelegenheid door de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve technieken die energie nog goedkoper maken.

Op de avond dat de Weerterlandprijs wordt uitgereikt, op 10 oktober 2014, wordt ook de Rabobank Verbindingsprijs uitgereikt.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus