Clarinet Choir Weert op bezoek bij de zuiderburen in Gent (B)
Terug naar Nieuwsoverzicht

Clarinet Choir Weert op bezoek bij de zuiderburen in Gent (B)

06-10-2015
Categorie: Muziek, RICK

Op zaterdag 26 september heeft het Clarinet Choir Weert (CCW) tweemaal opgetreden in Gent (B). Er werd gespeeld in de Miry Zaal van het Conservatorium aan de Hoogpoort en in (eigenlijk onder) de Stadshal midden op het Emile Braunplein. ’s Avonds heeft een groot aantal leden ook nog mee gedaan aan de recordpoging het grootste clarinet choir te vormen. Ongeveer 250 klarinettisten van allerlei nationaliteiten speelden het eerste en vierde deel van Rikudim van Jan Van der Roost, wat resulteerde in een zeer geslaagd evenement!

Net als in 2010 en 2013 was het CCW, het klarinet ensemble van het Rick in Weert, door de organisatie uitgenodigd om deel te nemen aan het European Clarinet Festival. Het ging om de vijfde editie, die dus in Gent (B) gehouden werd. Het was een hele eer om naast voornamelijk professionele clarinet choirs op te mogen treden. Het Weerter klarinet ensemble speelde een heel afwisselend programma, met onder andere het gedragen Canterbury Chorale van de Belgische Jan Van der Roost, het vlotte Palladio van de Welshman Karl Jenkins en het opzwepende Cry of the Celts van de Ier Ronan Hardiman.

Er staan al weer meerdere kerstconcerten gepland voor de maand december, dus kom gerust luisteren of speel eens mee tijdens de repetities.

Verdere informatie, foto’s en agenda: www.clarinetchoirweert.nl.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus