14 oktober GRATIS kennismakingsles KUNST KIJKEN EN BEGRIJPEN
Terug naar Nieuwsoverzicht

14 oktober GRATIS kennismakingsles KUNST KIJKEN EN BEGRIJPEN

22-09-2015
Categorie: Beeldend, RICK, Visuele media

Bij sommige kunstvoorwerpen en gebouwen vraag je je wel eens af hoe ze eigenlijk gemaakt werden. Soms vol verbazing, uit bewondering of gewoon uit nieuwsgierigheid. Bij beeldende kunst en architectuur liggen vorm en inhoud in elkaars verlengde. Zij ondersteunen elkaar. Het idee achter een schilderij of de functie van een gebouw wordt pas zichtbaar en tastbaar met behulp van materiaal.

Als je weet hoe iets gemaakt werd, begrijp je het beter en groeit vaak ook de waardering en het plezier dat je beleeft aan het kijken naar kunst en gebouwen. In deze cursus gaan we op een toegankelijke manier dieper in op bouwkundige principes binnen de architectuur. Maar ook bij het kijken naar en bespreken van schilderijen en kunstobjecten zal de nadruk liggen op interessante achtergronden van het kunst-ambacht. Daarbij zullen verhelderend beeldmateriaal en wetenswaardigheden tijdens de les af en toe worden afgewisseld met demonstraties van uiteenlopende technieken.

Kortom, we nemen een fascinerend kijkje in de keukens van de kunstenaar, bouwmeester of edelsmid en leren ook nog eens iets over de geschiedenis van de kunst.

Daardoor is deze cursus ook een echte en inspirerende aanrader voor cursisten van de praktijk-cursussen van Rick. Degene die ook een andere cursus volgt bij Rick, krijgt 10% korting op deze cursus.

Meten inschrijven en een plaats reserveren: http://www.ricknet.nl/cursusaanbod/cursussen/kunstgeschiedenis-de-kunst-van-het-maken

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus