RICK's Agenda
Concert RCC | Muziek onder de toren
Terug naar vorige pagina

Concert RCC | Muziek onder de toren

22 juni 2024, 13:30
Categorie: Muziek

Op zaterdag 22 juni 2024 blaast RICK’s Clarinet Choir (RCC) zowel hoog (esklarinet) als laag (basklarinet) van, pardon onder, de toren in het kader van Muziek onder de Toren! Van 13.30 tot 15.00 uur kun je genieten van twee optredens op het podium op het Raadhuisplein 6 in Panningen.

Geniet gratis van muziek terwijl u bijkomt van het winkelen, ondertussen genietend van een drankje of een hapje op een terrasje op het gezellige plein!

Het programma is heel gevarieerd en geschikt voor alle leeftijden. Zo wordt er onder andere film- en tekenfilmmuziek gespeeld: de Forrest Gump Suite van Alan Silvestri (van de film Forrest Gump) en de Classic Cartoon Symphony, met een vrolijke medley van bekende tekenfilmmelodieën (zoals Looney Tunes, The Simpsons en The Pink Panther).  Daarnaast ook het klassieke Galop Infernal, ook wel bekend als de Can can (uit Orpheus in de onderwereld) van Jacques Offenbach, een medley van Daft Punk en nog diverse andere stukken. Er zit altijd wel iets bij dat u herkent!

Muziek onder de Toren

Ook in 2024 organiseert organiseert de werkgroep Cultuur in Hartje Peel en Maas in het voorjaar en de zomer weer elke zaterdag­middag muziekoptredens in het kader van Muziek onder de Toren op het Raadhuisplein in Panningen. Op één middag treden steeds twee verschillende groepen op. Bij slecht weer kunnen optredens worden afgelast.

RICK’s Clarinet Choir (RCC)

Het RCC, het klarinetensemble van RICK Weert, staat onder leiding van klarinettiste Lieke Krantzen. Zo’n vijftien klarinettisten spelen op verschillende soorten klarinetten, ondersteund door één slagwerker. Vanuit heel Midden-Limburg en oostelijk Noord-Brabant komen de leden elke zaterdagochtend om 10.00 uur bij RICK Weert bij elkaar om gezamenlijk anderhalf uur enthousiast te repeteren. Benieuwd hoe het is om in zo’n klarinettenkoor te spelen? Kom dan vooral naar het optreden luisteren en/of kom eens vrijblijvend naar een repetitie. Nieuwe leden zijn altijd welkom.