RICK's Agenda
Concert RCC in Openluchtmuseum Eynderhoof
Terug naar vorige pagina

Concert RCC in Openluchtmuseum Eynderhoof

16 juli 2023, 13:30
Categorie: Muziek
Locatie: Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, 6034 PL, Nederweert-Eind

Traditiegetrouw sluit RICK’s Clarinet Choir het culturele schooljaar af in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof aan Milderspaât 1 in Nederweert-Eind; dit jaar tijdens de Vlasdag op zondag 16 juli. Er zijn twee concerten: om 13.30 en 15.30 uur. Er geldt een entreeprijs voor het museumterrein: € 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Er wordt een afwisselend programma gespeeld dat geschikt is voor alle leeftijden.

Vlasdag Eynderhoof

Deze zondagmiddag is er op Eynderhoof van alles te zien op het gebied van vlas, de enige textielplant die in het Nederlandse klimaat geteeld kan worden. Er wordt uitleg gegeven over het verbouwen van vlas en alle bewerkingen die het gewas moet ondergaan om uiteindelijk tot draad gesponnen te kunnen worden, iets wat die dag ook gedemonstreerd zal worden.

RICK’s Clarinet Choir

Lang niet iedereen weet dat er veel verschillende soorten klarinetten bestaan, van de kleine esklarinet tot de veel grotere contrabasklarinet. RICK’s Clarinet Choir (RCC), onder leiding van Lieke Krantzen, laat u zien en horen hoe al die klarinetten eruit zien en hoe ze samen klinken. De leden, zo’n vijftien klarinettisten en één slagwerker, repeteren elke zaterdagochtend om 10.00 uur bij RICK Weert. Enthousiast geworden? Kijk op www.rickraakt.nl/clarinetchoir voor meer informatie.