Omschrijving

Vang de stad in een tekening

 Met de pen in de hand, gaan we op expeditie door de stad. Je ontdekt mooie plekjes in het Weerterland en leert hoe je die met diverse tekenstijlen kunt vastleggen. Zo transformeert een drukke omgeving tot een sfeervolle schets. Met aandacht zoeken we naar interessante composities. En leer je het proces van schetsen je eigen te maken.

 

workshop urban sketching
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Deze workshop geeft een goede basis voor iedereen die graag tekent, en zijn vaardigheden in schetsen en het maken van een compositie wil verbeteren.
  • Binnen de groep staat jouw persoonlijke leerproces centraal. De docent helpt jou om jezelf individueel verder te ontwikkelen. Door in een les elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Er heerst een positieve en ontspannen sfeer waarin er hard wordt gewerkt.

Tips ter voorbereiding

  • Enige kennis van tekenen is wenselijk.
  • Houd rekening met de aanschaf van benodigde materialen zoals: schetsboek, grafiet potloden, zwarte fineliner of inktpen en eventueel aquarelverf, kleurpotloden of pastel.

Onze docent(en)

Linty de Bruijn

‘Iedereen kan tekenen en schilderen.’ Docente Linty de Bruijn helpt haar cursisten vanuit deze positieve overtuiging in hun individuele leerproces. “Mijn lessen bestaan vooral uit veel oefening en het tekenen en schilderen van prachtige dingen. Natuurlijk bespreek ik ook wel eens voorbeelden, maar we zijn vooral lekker bezig. Binnen een groep heb ik veel aandacht voor een persoon. Ik wil het beste uit iedere cursist halen. Het is ontzettend mooi om een cursist te zien tekenen en schilderen – daar een verrassend resultaat mee krijgt -  en daar  veel voldoening uit haalt.” Linty is gespecialiseerd in model, portret en dieren tekenen en schilderen in aquarelverf en met andere diverse technieken zoals potlood en pastel.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

workshop urban sketching

Docent(en)
Linty de Bruijn
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert - buitenles
Lesdag
Woensdag (19:00 - 21:00 uur)
Aantal
2 lessen
Doelgroep
vanaf 55 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 18 jaar, vanaf 16 jaar
Startdatum
2 juni 2021
Lesdata
2 juni 2021
9 juni 2021
Lesduur
120 min.
Code
8378
Prijs
33,00 Je woont in Gemeente Weert
38,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
41,00 Je woont in Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!