Cursus

Toneel voor volwassenen

Zijn wie je wil zijn. Even in een andere huid kruipen. Anderen ontroeren, aan het lachen maken of aan het denken zetten. Toneelspelen is leuk en uitdagend. Je leert eerst de basis van acteren: hoe je jouw stem gebruikt en hoe je beweegt in bepaalde situaties. Door inzicht en ervaring op te doen in het spelen kun je jouw personages sterk en geloofwaardig neerzetten. Hiervoor gebruik je verschillende technieken zoals samenspel en improvisatie.

Zo doe je alle vaardigheden op om jezelf te ontwikkelen als acteur. En als persoon, want theaterskills geven je zelfvertrouwen een enorme boost. Je durft jezelf beter te laten zien en horen.

toneel volwassenen
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf – in jouw eigen rol en karakter die je speelt - verder te ontwikkelen.
  • Tijdens de lessen maak je kennis met verschillende speelstijlen en invalshoeken. Improvisatie en samenspel staan centraal. Maar we maken ook gebruik van scripts – met diverse situaties en personages - uit meerdere genres. Van klassiek, tot modern, komedie en absurd. Ook persoonlijke verhalen en actualiteiten komen aan bod en is er ruimte voor persoonlijke inbreng en behoeftes.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en respectvolle sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • In ons toneellokaal maken we gebruik van allerlei faciliteiten: decor, kostuums, attributen.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Houd er in je planning rekening mee dat je thuis jouw teksten oefent.
  • Bij specifieke leerdoelen, vragen of een gewenste aanpak kun je van tevoren een adviesgesprek aanvragen met een docent. Tijdens de lessen houden de docenten rekening met jouw persoonlijke behoeften.

Onze docent(en)

Ellen ten Haken

Theater maak je samen. Docente Ellen ten Haken hecht dan ook veel waarde aan de persoonlijke inbreng van alle spelers en een goede samenwerking. “Het is belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Daarvoor moet je je veilig voelen. In de groep zijn respect en aandacht voor elkaar essentieel. Dan pas kun je uitdagingen aangaan.”

Vanuit haar enthousiasme stimuleert Ellen haar cursisten zichzelf te laten zien en horen. “Daarbij moet je ook fouten durven maken. Alleen zo groei je als persoon en acteur. Zo krijg je meer vertrouwen in jezelf. Dingen die je nog nooit hebt gedaan, daarvan denk je dan “dit kan ik denk ik wel!’”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

toneel volwassenen

Docent(en)
Ellen ten Haken
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Woensdag (20:00 - 22:00 uur)
Aantal
6 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
10 april 2024
Lesdata
10 april 2024
17 april 2024
24 april 2024
15 mei 2024
22 mei 2024
29 mei 2024
Lesduur
120 min.
Code
8111-1 23-24
Prijs
125,00 Je woont in Gemeente Weert
144,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
156,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!