Omschrijving

Eigenhandig portretten creëren

Teken of schilder een portret op de manier die jou aanspreekt. Heel realistisch of juist abstract. Of maak een karikatuur. Bij het maken ervan gebruik je verschillende materialen. Ook leer je anders kijken. Je zoekt naar een mooie benadering of aparte invalshoek om iemand vast te leggen zoals hij of zij is. Experimenteer er eens mee.

tekenen en schilderen | portret
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige, ongedwongen en open sfeer waarin cursisten zich op hun gemak voelen. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • De docent prikkelt je met voorbeelden van andere kunstenaars en geschiedenis over de kunst.
  • Je oefent met hoofden van gips of levende modellen.
  • Als beginner start je met houtskool en ga je vooral gummen om lijnen zichtbaar te maken. Vervolgens bouw je dit uit met andere teken- en schildertechnieken.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Houd rekening met kosten voor de aanschaf van materialen. Denk aan houtskool, verf, papier, schilderdoeken. De docent zal je tijdens de eerste les aan de hand van voorbeelden laten zien wat je het beste kunt aanschaffen. Bij RICK  kun je een materiaalkaart aanschaffen waarmee je tijdens de les materialen kunt kopen.
  • Draag kleding die vies mag worden of draag een schort (op locatie aanwezig).

Onze docent(en)

Els Maes

Wat interesseert iemand? Vanuit die thema’s laat docente Els Maes haar cursisten – volwassenen en kinderen - aan de slag gaan. “Bij de kindercursussen laat ik ze graag alles zelf ontdekken. Ik doe kort iets voor. Daarna gaan zij heel relaxed zelf aan de slag. Ik prikkel de kinderen regelmatig. Het resultaat: heel fraaie kunstwerken.”

Bij de volwassenen zorgt Els voor een andere uitdaging. “Zo creëren we interessante portretten en stillevens met eigen gekozen voorwerpen. De constructie en het perspectief worden zichtbaar aan de hand van een transparant lijnenspel. Door vervolgens te experimenteren met materialen en technieken breid je het creatieve proces steeds meer uit. Deze zoektocht verrijkt en verwondert je.”

Dit is ook de manier waarop Els zelf vorm geeft aan haar werken. “Mijn passie gaat uit naar levende wezens: mensen en dieren. Ik verdiep me in hun persoonlijke karakter. Door de juiste expressies te verbeelden met verschillende materialen krijgt het ‘onderwerp’ een heel nieuw leven. Heerlijk!”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

tekenen en schilderen | portret

Docent(en)
Els Maes
Locatie
Gemeenschapscentrum De Zaal, Mariastraat 1 Stramproy
Lesdag
Dinsdag (09:15 - 11:45 uur)
Aantal
3 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar
Startdatum
11 mei 2021
Lesdata
11 mei 2021
18 mei 2021
25 mei 2021
Lesduur
150 min.
Code
8325
Prijs
57,00 Je woont in Gemeente Weert
66,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
71,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variëren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!