Cursus

Tekenen & schilderen:
leg de perfecte basis

Een goede basis is het geheim voor een prachtig resultaat. Met deze cursus leer jij via een uitgestippelde ‘route’ van A tot Z tekenen en schilderen.

Beeldelementen zoals lijnen, vlakken, kleuren, vormen, perspectieven en composities maak je je helemaal eigen. Je past ze zelf toe met verschillende technieken: pastel, aquarel en acryl. Gedurende de cursus ontwikkel jij jouw eigen ‘beeldtaal’. Dit komt helemaal tot zijn recht wanneer je thema’s met een zelf gekozen techniek verbeeld. Je geeft je eigen ‘maakproces’ vorm wat zeker nieuwe inzichten met zich meebrengt. Uiteindelijk werk je naar eigen tentoonstelling toe.

Je kunt ervoor kiezen om een officieel certificaat te behalen.  

tekenen en schilderen | elementair en certificaat
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • In het begin werk je aan de hand van lesbrieven om de basis goed onder de knie te krijgen. Later ga je gestructureerd aan de hand van thema’s en kaders aan de slag. Je bent vooral veel zelfstandig bezig. De docent zal je regelmatig prikkelen met beeldmateriaal en theorie.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  •  Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en warme sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen en zich op hun gemak voelen. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • Wil jij een officieel certificaat behalen? Je doorloopt dan een leerroute aan de hand van een theorie- en werkboek. Aan het einde van de leerroute word je beoordeeld aan de hand van een mondeling examen over kunstbeschouwing, een scriptie over het proces van jouw beeldende werk en een eindvoorstelling.   

Tips ter voorbereiding

  • De cursus is geschikt voor zowel beginners en gevorderden. Je wordt in een groepje ingedeeld waar jij het beste kunt leren.
  • De eerste les maak je kennis met de docent, groep en tekenen. De basismaterialen zijn dan in het lokaal aanwezig.
  • Houd rekening met kosten voor de aanschaf van materialen. Denk aan potloden en papier. Bij RICK  kun je een materiaalkaart aanschaffen waarmee je tijdens de les materialen kunt kopen. De materiaalkosten zijn afhankelijk van de gekozen techniek of werkwijze en je eigen wensen en voorkeuren. Wanneer je kiest voor het behalen van een certificaat, dien je het betreffende theorie- en werkboek aan te schaffen.
  • Draag kleding die vies mag worden of een schort.

Onze docent(en)

Theo Vleeshouwers

Docent Theo Vleeshouwers werkt graag volgens een gestructureerde aanpak en uitgestippelde leerroute. Maar deze lijn is geen wet. Theo laat zijn cursist perfect balanceren tussen een goede basis en een ‘eigenheid’.

“In het begin leren mijn cursisten de basis: hoe werken beeldelementen en welke technieken gebruik je zelf om ze juist toe te passen? Daarna gaan ze over op thema’s. Cursisten krijgen dan alleen kaders waar ze binnen kunnen werken. Dan gaat het veel meer over de persoonlijke invulling van een opdracht of thema en het vormgeven van een proces.”

Posterfoto.jpg

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

tekenen en schilderen | elementair en certificaat

Docent(en)
Theo Vleeshouwers
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag (19:30 - 22:00 uur)
Aantal
24 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
21 september 2023
Lesduur
150 min.
Code
8300 23-24
Prijs
420,00 Je woont in Gemeente Weert
483,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
525,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!