Omschrijving

In deze cursus leer je vanaf nul tekenen en schilderen. Je begint met het oefenen van belangrijke beeldelementen zoals lijn, kleur, vorm, perspectief en compositie. Vervolgens ga je  met diverse technieken aan de slag waarbij je verschillende materialen zoals pastel, aquarel en acryl gebruikt.

Tijdens de cursus volg je een uitgestippelde leerroute die uiteindelijk tot het behalen van een certificaat leidt. De cursus begint met het ABC van tekenen en schilderen, waarna je vervolgens kennismaakt met diverse onderwerpen, thema’s en technieken. Hierbij staat de werking en toepassing van beeldende middelen centraal. Daarom zal er veel aandacht worden besteed aan het bespreken van kunstenaars en aan het reflecteren op elkaars werk. In deze cursus leer je hoe je zelfstandig een thema in een zelf gekozen techniek uitdiept en werk je bovendien naar je eigen tentoonstelling toe. Deze tentoonstelling vormt de afsluiting van de cursus, waarbij je tevens een certificaat ontvangt.

tekenen en schilderen | elementair en certificaat
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Theo Vleeshouwers

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

tekenen en schilderen | elementair en certificaat

Docent(en)
Theo Vleeshouwers
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag (19:30 - 22:00 uur)
Aantal
24 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar
Startdatum
8 oktober 2020
Lesduur
150 min.
Code
8300
Prijs
408,00 Je woont in Gemeente Weert
469,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
510,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Naast het vaste cursusgeld voor de lessen bij RICK, moet u jaarlijks rekenen op bijkomende variabele kosten voor de aanschaf van materialen die u nodig heeft voor het vervaardigen van uw werkstukken. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van de soort cursus, de specifieke wensen van de docenten en uw eigen wensen en voorkeuren.

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!