Omschrijving

Seniorenorkest

Met het Seniorenorkest hebben senioren - en andere mensen die het leuk vinden om te repeteren - een plezierige vrijdagochtend. Het repertoire bestaat uit vlotte marsen, vrolijke walsen, swingende polka’s, bekende schlagers, filmmuziek, populair klassieke muziek en evergreens.

De bezetting

Het orkest is momenteel 40 leden rijk. Veel deelnemers zijn afkomstig van de harmonie- en fanfareorkesten uit de regio. Ook zijn er mensen die op wat latere leeftijd begonnen zijn met muziek maken. De bezetting bestaat momenteel uit: dwarsfluit, klarinet, sopraansax, altsax, tenorsax, hoorn, fagot, bugel, trompet, trombone, bariton, bas, piano en slagwerk.

Concerten

Eens in het jaar verzorgt het orkest een voorjaarsconcert. Ook treden we op diverse plaatsen op zoals bij het Cultureel Lint, de herdenking van de bevrijding van Weert, op braderieën, in ouderencentra, etc. Voor deze optredens wordt een kleine financiële vergoeding gevraagd.

Het begin

Het Seniorenorkest is al sinds 1991 onderdeel van RICK. Het werd toen als Seniorenorkest Weert opgericht door de toenmalige directeur van de Streekmuziekschool Toon Janssen. Hij was de eerste dirigent van het orkest. Bij de naamswijziging van Streekmuziekschool in Academie voor Muziek en Dans is de naam van het orkest veranderd in Academie Orkest Weert. Toen de Academie in 2008 fuseerde met het Kunstcollege Weert tot RICK krijg het orkest de naam Seniorenorkest RICK.

 

senioren orkest RICK
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • De repetities vinden elke vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur plaats (m.u.v. schoolvakanties) in het oefenlokaal aan de Schuttebeemd 132 in Weert. Het orkest staat onder leiding van Tjeu Snoek.
  • In een groep spelen is ontzettend leuk. Je krijgt een hechte band met de andere muzikanten.

Tips ter voorbereiding

  • Het orkest kan altijd nieuwe muzikanten gebruiken. Heb je interesse, kom dan gerust eens kijken en luisteren tijdens de repetitie.
  • Tussentijds instromen is altijd mogelijk.

Onze docent(en)

Tjeu Snoek

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

senioren orkest RICK

Docent(en)
Tjeu Snoek
Locatie
Muziekhuis Weert
Lesdag
Vrijdag (10:00 - 12:00 uur)
Aantal
jaarcursus, start september 2021
Doelgroep
vanaf 55 jaar
Startdatum
10 september 2021
Lesduur
90 min.
Code
7011 21-22
Prijs
120,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Heeze-Leende, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus