Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

De saxofoon is een jong instrument: het werd vanaf 1840 door Alphonse Sax uit België bedacht en ontwikkeld. Er is een hele familie, waarvan de sopraansax (de enige die geen gebogen vorm heeft), de altsax, de tenorsax en de baritonsax de bekendste zijn. Het instrument dat het meest gebruikt wordt, is de altsaxofoon. Op dit instrument kun je verschillende muziekstijlen spelen, maar de saxofoon wordt het meest in de populaire muziek gebruikt.

Samenspel of solo, het kan allemaal met de saxofoon. RICK heeft verschillende groepjes in de regio Weert waar je straks muziek mee kunt maken. Een ervan is RICK’s Big Band. Je kunt met een saxofoon ook in een harmonie of fanfare spelen.

Wanneer je lid wordt van een vereniging krijg je daar een instrument in bruikleen. Mocht je zelf een instrument willen huren of kopen, overleg dan altijd eerst met je docent: hij is graag bereid om advies te geven. Je kunt het beste beginnen als je tussen de 8 en 12 jaar bent, maar uiteraard kun je ook op latere leeftijd nog beginnen.

 Bekijk hier de prijzen.

 

 

 

Cursus:

saxofoon

Docent(en)
John van Peij Lucas Schellens
Locatie
Gemeente Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert en Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag
Aantal
jaarcursus - start vanaf september 2019, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
jeugd, jongeren, volwassenen
Startdatum
2 september 2019
Lesduur
15 min.
Code
AS
Prijs
330,00 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
610,00 Je woont in Asten, Heeze-Leende, Someren, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Tip voor inwoners van Heeze-Leende: Meld je aan bij een lokale muziekvereniging. De tarieven zijn dan voordeliger. Interesse? Neem dan contact op met een van deze verenigingen: Fanfare: *Koninklijke Fanfare Philharmonie in Leende *Muziekvereniging De Heerlijkheid in Sterksel *Fanfare Sint Nicasius in Heeze

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!