Omschrijving

De workshop vindt plaats bij EYNDERHOOF in Nederweert. Tijdens de workshop word je door docent Marcel van Hoef geïnstrueerd en begeleid om tot een persoonlijke interpretatie van het landschap te komen. In de ochtendsessie wordt er aandacht besteed aan composities en vormstudies, waarna je in de middag de tijd hebt om je  schets uit te werken in de vorm van een schilderij. 

Jij beslist zelf welke techniek je gebruikt: aquarel-, acryl- of olieverf. Mocht het weer onverwachts niet meewerken, dan bestaat de mogelijkheid om binnen te werken.

Voor deelname aan deze cursus is het vereist dat je minimaal 1 jaar een cursus tekenen/schilderen bij ons hebt gevolgd.

Programma:
Ochtend: 10.00 – 12.30 uur
Middag: 13.00 – 15.30 uur
Tussen 12.30 en 13.00 is het lunchpauze. Je dient zelf je lunch mee te nemen.

Locatie:
Eynderhoof, Nederweert.

project buiten schilderen
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Marcel van Hoef

Docent Marcel van Hoef begeleidt cursisten, die de basisvaardigheden beheersen, om aan de hand van een thema - en de ontwikkeling van een persoonlijke visie hierop - te tekenen en schilderen. “Een onderzoekende houding is hierbij belangrijk. Dit geeft inhoudelijk een verdieping aan het proces om zelfstandig te kunnen creëren.” Technieken variëren; van olie-, acryl en aquarelverf, tot gouache en diverse tekentechnieken. “Ik coach een individuele cursist bij het ontdekken van technieken waar hij of zij zich prettig bij voelt of aanleg voor heeft. Binnen de groep is iedereen bezig met zijn eigen proces. Er wordt hard en serieus gewerkt. Daarnaast is het ook heel gezellig. Er is altijd ruimte voor een praatje en grapje. Als ik het eindresultaat van iemand bespreek, luistert iedereen mee. Daar leren de cursisten veel van.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

project buiten schilderen

Docent(en)
Marcel van Hoef
Locatie
Eynderhoof, Milderspaat 1, 6034 PL Nederweert - Eind
Lesdag
Zaterdag (10:00 - 15:30 uur)
Aantal
Unieke kans voor ervaren cursisten.
Doelgroep
vanaf 18 jaar
Startdatum
19 september 2020
Lesduur
330 min.
Code
8382
Prijs
36,00 Je woont in Gemeente Nederweert
41,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Weert
45,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!