Cursus

Studie naar een gezicht

Klei en was zijn eeuwenoude producten, maar wat je ermee maakt is een eigentijdse afspiegeling van jouw karakter. Aan de hand van theorie en praktijk vertaal je jouw ideeën, gedachten en gevoelens - in jouw eigen 'beeldtaal' naar een beeld. In deze cursus staat de studie naar een portret/gezicht centraal. Aan de hand van diverse technieken leer je beter kijken en waarnemen en maak je een prachtig beeld. Onderwerpen als verhouding, compositie, beweging en emoties komen aan bod.

portret boetseren
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Deze korte cursus is zeer geschikt als introductie op of verlenging van een reguliere cursus beeldhouwen of boetseren.
  • Acht lessen is er een model aanwezig waarbij jij jouw waarneming omvormt tot een beeld. De overige vier lessen staan in het teken van voorbereiding en afwerking.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en open sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Dit draagt bij aan het creatieve proces.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Houd rekening met de kosten voor de aankoop van klei en stookkosten. Klei is te koop bij RICK. 
  • Draag kleding die vies mag worden.

Onze docent(en)

Annemarie Verheijen

Docente Annemarie Verheijen laat jou versteld staan van je eigen kunnen. Als ervaren allround autonoom kunstenaar in 3D leert ze haar cursisten eerst de grondbeginselen aan en verruimt hun blik om zichzelf vervolgens te kunnen ontstijgen. “Niets is zo mooi als oog in oog staan met je eigen werk. Maar daar gaat heel wat inspanning aan vooraf. Het leren over kunst en kunstenaars en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden scherpt je geest. Maar ook je lichaam: door het ruimtelijk werken ben je fysiek intensief bezig. Al die inspanning zorgt voor ontspanning. Er gaat niets boven ruimtelijk werken.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

portret boetseren

Docent(en)
Annemarie Verheijen
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag (09:30 - 12:00 uur)
Aantal
12 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
9 februari 2023
Lesduur
150 min.
Code
8543-1 22-23
Prijs
240,00 Je woont in Gemeente Weert
276,00 Je woont in Gemeente Nederweert, Gemeente Cranendonck
300,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!