Omschrijving

Orgel

De (kerk)orgel (pijporgel) is een indrukwekkend instrument. Je bespeelt het met twee handen en twee voeten. Met jouw begeleiding kunnen zangkoren stralen. Vergis je niet, met de orgel speel je niet alleen ‘kerkelijke’ muziek. Het instrument is ook terug te vinden in veel concertzalen. Door de klankkleuren die je ermee kunt maken is de orgel namelijk heel veelzijdig en kan het bij het spelen van diverse muziekstijlen worden gebruikt.

pijporgel vanaf 21 jaar
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Orgelspelen doe je in jouw eigen tempo. Op een speelse manier leer je de theorie en de praktijk eigen te maken.
  • Met de lessen leer je (kerk)diensten te begeleiden, zangkoren te ondersteunen met akkoorden - eventueel in gregoriaanse muziekstijl.
  • Je weet straks welke ‘registers’ (combinaties van orgels met bepaalde klankkleuren) je kunt gebruiken in verschillende muziekstijlen.
  • In ons leslokaal staat een elektrische orgel waar je tijdens de les gebruik van kunt maken. Ook heb je de mogelijkheid om een keer te spelen op een groot orgel in een kerk.
  • De lesdag en -tijd spreek je in overleg met je docent af.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig. Heb je al ervaring met een piano? Dat maakt het spelen op een orgel nog makkelijker. De aanslag van een orgel is net iets anders dan bij een piano.
  • De aangegeven cursusprijs is een vanaf-prijs. De standaardprijs is gebaseerd op 10 lessen van 30 minuten. Bekijk hier alle mogelijkheden qua aantal lessen en aantal minuten per les. Geef bij je inschrijving bij het veld ‘Opmerking’ aan voor welke samenstelling je kiest.

Onze docent(en)

Sylvia Berghs

Onze docente Sylvia Berghs leert haar leerlingen - met veel enthousiasme –  piano en orgel spelen. “Tijdens de lessen help ik mijn leerlingen door te zetten bij lastige momenten en voldoende zelfvertrouwen te hebben. Als ze vervolgens zelfstandig, met veel plezier, leuke muziek kunnen instuderen en spelen, ben ik helemaal blij. De kers op de taart is voor mij wanneer een leerling zelf een eigen begeleiding maakt voor een schoolproject, zangkoor, popband, groep of (kerk)dienst. Dan hebben ze echt ontdekt wat je met de piano of orgel kunt!”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

pijporgel vanaf 21 jaar

Docent(en)
Sylvia Berghs
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag
Aantal
10 lessen jaarcursus - start vanaf september 2020, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
vanaf 21 jaar
Startdatum
31 augustus 2020
Lesduur
30 min.
Code
POLK
Prijs
399,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Instrument Zoek een andere cursus