Omschrijving

Speel samen met andere pianisten

Het Pianoproject is een mooie verdieping en aanvulling op je reguliere pianolessen. Samen met andere pianisten verdiep je je in diverse componisten en muziekstukken.

Door muziek op verschillende manieren te bekijken, verrijk je je eigen pianospel. Ook speel je jouw eigen gekozen muziekstukken voor de groep. Je krijgt meer zelfvertrouwen en leert met zenuwen om te gaan. 

pianoproject
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Je speelt samen in een kleine, gezellige groep. Hier leer je erg veel van.
  • Samen met andere pianisten verdiep je je in componisten en hun muziekstukken uit verschillende stijlperioden. Waarom schreven ze bepaalde muziek? Waarom gebruikten ze een specifieke toonsoort of vorm?
  • In een veilige omgeving overwin je eventuele drempels om voor anderen te spelen.
  • Je speelt op de concertvleugel bij RICK.

Tips ter voorbereiding

  • Deelnemen aan het Pianoproject is mogelijk wanneer je pianolessen volgt of hebt gevolgd. Iedere leerling speelt op zijn of haar eigen niveau.
  • Bereid een zelf gekozen muziekstuk voor.
  • Ben je lid van een vereniging? Meld je dan via jouw vereniging aan bij RICK. Het lesgeld kan dan variëren vanwege gemeentelijke subsidies voor verenigingen en regelingen vanuit de vereniging zelf.
  • Kom je uit Heeze-Leende en ben je jonger dan 18 jaar? Meld je dan bij RICK aan via een vereniging. Je krijgt dan namelijk subsidie op je muzieklessen.

Onze docent(en)

Sylvia Berghs

Onze docente Sylvia Berghs leert haar leerlingen - met veel enthousiasme –  piano en orgel spelen. “Tijdens de lessen help ik mijn leerlingen door te zetten bij lastige momenten en voldoende zelfvertrouwen te hebben. Als ze vervolgens zelfstandig, met veel plezier, leuke muziek kunnen instuderen en spelen, ben ik helemaal blij. De kers op de taart is voor mij wanneer een leerling zelf een eigen begeleiding maakt voor een schoolproject, zangkoor, popband, groep of (kerk)dienst. Dan hebben ze echt ontdekt wat je met de piano of orgel kunt!”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

pianoproject

Docent(en)
Sylvia Berghs
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Maandag
Aantal
8 lessen 05-10-2020
Doelgroep
vanaf 18 jaar
Startdatum
Nog niet bekend
Lesduur
90 min.
Code
843
Prijs
142,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert
178,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus